Tvarožníky

jatanika - fotkajatanika, 12. novembra 2010
Tvarožníky
Foto: jatanika

Je to tradičný recept v Rusku či na Ukrajine. Volajú ich syrníky. Ale vlastne tam ide (po slovensky) tvaroh... Ako na všetky tradičné jedlá, Zobraziť celý popisJe to tradičný recept v Rusku či na Ukrajine. Volajú ich syrníky. Ale vlastne tam ide (po slovensky) tvaroh... Ako na všetky tradičné jedlá, existuje viacero receptov. Podávajú ich na raňajky alebo večeru. Ja ich robievam takto.

Suroviny

500 g, hrudkovitý
3
1 šálka
5 lyžíc
1/2 lyžičky
 bobuľový

Postup

  1. 1

    Tvaroh, cukor, vajíčka a múku so sódou vymiešame. Na panvici rozohrejeme trochu oleja. Lyžičkou na ňu kladieme kôpky cesta ďalej od seba, lebo sa trochu roztečie. Zakryjeme a na veľmi slabom plameni dusíme či opekáme 10 minút. Potom obrátime, opäť zakryjeme a rovnakým spôsobom dokončíme aj z druhej strany. Vyberieme. Podávme teplé s bobuľovým ovocím alebo kompótom a kopčekom kyslej smotany. Ja som mala čučoriedky.

Diskusia k receptu

tatranka
No tak tento recept si ukladám do KK.Myslím,že ho použijem ako rýchly múčnik.
babidka
Aj u nas sa robia syrniky ale trochu inak . Tieto sa mi tiez pacia , urobim ich :-)
evanaaa
Niečo podobné som už robila, ale ako pampúšiky. Prečo sa to musí prikreývať?
janka81
aj ja vyskúšam, vyzerá to dobre a mohlo by sa to robiť aj na pánvici na dolky ?
jatanika
dík za ohlasy...

@tatranka , výborný nápad.... to mi nenapadlo...

@babidka , mohla by si pridať recept...keď som si, už skôr, všimla, že si od Sniny, hneď som u teba v receptoch hľadala pirohy... viem, že sa tam robia výborné, napr. tatarčane.... tie som skúšala aj doma podľa receptu z netu, ale neboli až také tmavé ako tie, ktoré som tam jedla...

@evanaaa , to fakt netuším, robím ich podľa receptu, ktorý som vyčítala na nete, a možno ani netreba... často sú syrníky vyprážané, mne sa tento recept páčil práve preto, že bol taký iný... skúsila som, boli dobré a už to nemením..

@janka81 , na klasickú panvicu ich vojde viac naraz, cesto je dosť husté, určite sa ti nezlejú dokopy
babidka
@jatanika , pirohy som nedavala , lebo na Vareche ich uz niekolko druhov bolo :-) Ale este zo 2-3 druhy v zalohe mam ...Tatarcane pirohy robime z inej muky aku dostat v obchodoch .U nas sa melie aj s tym ciernym obalom /plevou/ a preto je muka taka tmava .moje deti vravievali , ze je "spinava a skareda " . Syrniky som robila tento tyzden a ani ma nenapadlo urobit par fotiek. Takze asi coskoro urobim a uverejnim . Je to superrychle a lahke jedlo :-)
remcula
Hmm, ještě jsem nezkoušela, to musí být dobréééé!!! Vypadá to nádherně!
jatanika
@babidka , tak k takej múke sa asi nedostanem.... zaujímalo by ma, či sa z nej robí ešte niečo iné, regionálne a tradičné...
babidka
jatanika , lahka pomoc :-) Kup si nelupanu pohanku / v predajniach zdravej vyzivy/ a daj do elektrickeho mlynceka na kavu lebo do mixera .U nas sa dala ta muka kupit od jedneho pana , co pohanku pestuje a aj melie muku . Ale zacal ju dodavat do restauracii kde sa robia tatarcene pirohy ktore su nasa regionalna tradicna specialita a odber je taky velky , ze ju prestal predavat v malom ...
morenajea
včera som ich spravila na večeru. jednoducho geniálne, fantastická chuť, zjedli sme ich samotné len tak bez ničoho. lepšie než obyčajné lievance. @Jatanika Ďakujem za tip

Zaujímavé video z archívu TV Varecha