Foto: jatanika
Je to tradičný recept v Rusku či na Ukrajine. Volajú ich syrníky. Ale vlastne tam ide (po slovensky) tvaroh... Ako na všetky tradičné jedlá, Zobraziť celý popisJe to tradičný recept v Rusku či na Ukrajine. Volajú ich syrníky. Ale vlastne tam ide (po slovensky) tvaroh... Ako na všetky tradičné jedlá, existuje viacero receptov. Podávajú ich na raňajky alebo večeru. Ja ich robievam takto.
Postup
-
1
Tvaroh, cukor, vajíčka a múku so sódou vymiešame. Na panvici rozohrejeme trochu oleja. Lyžičkou na ňu kladieme kôpky cesta ďalej od seba, lebo sa trochu roztečie. Zakryjeme a na veľmi slabom plameni dusíme či opekáme 10 minút. Potom obrátime, opäť zakryjeme a rovnakým spôsobom dokončíme aj z druhej strany. Vyberieme. Podávme teplé s bobuľovým ovocím alebo kompótom a kopčekom kyslej smotany. Ja som mala čučoriedky.
@tatranka , výborný nápad.... to mi nenapadlo...
@babidka , mohla by si pridať recept...keď som si, už skôr, všimla, že si od Sniny, hneď som u teba v receptoch hľadala pirohy... viem, že sa tam robia výborné, napr. tatarčane.... tie som skúšala aj doma podľa receptu z netu, ale neboli až také tmavé ako tie, ktoré som tam jedla...
@evanaaa , to fakt netuším, robím ich podľa receptu, ktorý som vyčítala na nete, a možno ani netreba... často sú syrníky vyprážané, mne sa tento recept páčil práve preto, že bol taký iný... skúsila som, boli dobré a už to nemením..
@janka81 , na klasickú panvicu ich vojde viac naraz, cesto je dosť husté, určite sa ti nezlejú dokopy