Ruské medové rezy fotorecept
Foto: nikola166
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
3 ks |
|
113 g |
|
133 g |
|
113 g |
|
1 KL |
|
štipka |
|
Krém: | |
500 ml |
|
250 g |
|
70 g |
|
pár kvapiek |
|
Na potretie cesta: | |
|
Postup
-
1
Cesto: V hrnci rozpustíme a privedieme k varu maslo, med a cukor. Varíme 2-3 minúty. Pridáme lyžičku sódy bikarbóny. Zmes nám pekne zapení.
-
2
Stiahneme z plameňa, necháme trochu vychladnúť a po jednom primiešame vajíčka.
-
3
Pomocou varešky zapracujeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali štipku soli.
-
4
Vypracované cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na hodinu odpočívať.
-
5
Cesto by nemalo byť ani príliš studené ani teplé. Rozdelíme ho na 5 rovnakých častí.
-
6
Každú časť cesta vyvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na obdĺžnik o veľkosti 25x20 cm.
-
7
Popicháme vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C maximálne 6-7 minút. Cesto nesmie byť prepečené, po vytiahnutí z rúry má byť pružné a svetlé. Nakoniec si upečieme aj odrezky, budeme ich potrebovať na zdobenie. Upečené pláty necháme úplne vychladnúť.
-
8
Krém si môžeme pripraviť aj deň vopred. Príprava je veľmi jednoduchá, do jednej misky nalejeme smotanu na šľahanie a kyslú smotanu. Ochutíme práškovým cukrom, kto má rád sladšie, môže pridať viac cukru, pridáme pár kvapiek vanilkovej arómy a vyšľaháme. Nezľaknite sa, ak bude krém redší, má to tak byť.
-
9
Vychladnuté pláty potrieme teplým mliekom.
-
10
Postupne prekladáme pláty vrstvou krému.
-
11
Necháme si krém aj na boky a vrch. Krémom nešetríme.
-
12
Upečené odrezky pomelieme.
-
13
Rezy ozdobíme pomletými odrezkami a zákusok necháme v chladničke do druhého dňa.
-
14
Pláty krásne zmäknú, nasajú vlhkosť z krému, cesto sa úplne rozplýva na jazyku. Sú fantastické, odporúčam vyskúšať.
Ďakujem za recept.