Medové rezy
Medové rezy

Ruské medové rezy fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 3. mája 2023
Ruské medové rezy (fotorecept)
Foto: nikola166
20
porcií
30 (+ odležanie) minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
3 ks
113 g
133 g
113 g
1 KL
štipka
Krém:
500 ml
250 g
70 g
pár kvapiek
Na potretie cesta:




Postup

  1. 1

    Cesto: V hrnci rozpustíme a privedieme k varu maslo, med a cukor. Varíme 2-3 minúty. Pridáme lyžičku sódy bikarbóny. Zmes nám pekne zapení.

    Ruské medové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Stiahneme z plameňa, necháme trochu vychladnúť a po jednom primiešame vajíčka.

    Ruské medové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomocou varešky zapracujeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali štipku soli.

    Ruské medové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypracované cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na hodinu odpočívať.

    Ruské medové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto by nemalo byť ani príliš studené ani teplé. Rozdelíme ho na 5 rovnakých častí.

    Ruské medové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Každú časť cesta vyvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na obdĺžnik o veľkosti 25x20 cm.

    Ruské medové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Popicháme vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C maximálne 6-7 minút. Cesto nesmie byť prepečené, po vytiahnutí z rúry má byť pružné a svetlé. Nakoniec si upečieme aj odrezky, budeme ich potrebovať na zdobenie. Upečené pláty necháme úplne vychladnúť.

    Ruské medové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krém si môžeme pripraviť aj deň vopred. Príprava je veľmi jednoduchá, do jednej misky nalejeme smotanu na šľahanie a kyslú smotanu. Ochutíme práškovým cukrom, kto má rád sladšie, môže pridať viac cukru, pridáme pár kvapiek vanilkovej arómy a vyšľaháme. Nezľaknite sa, ak bude krém redší, má to tak byť.

    Ruské medové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vychladnuté pláty potrieme teplým mliekom.

    Ruské medové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Postupne prekladáme pláty vrstvou krému.

    Ruské medové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Necháme si krém aj na boky a vrch. Krémom nešetríme.

    Ruské medové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Upečené odrezky pomelieme.

    Ruské medové rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Rezy ozdobíme pomletými odrezkami a zákusok necháme v chladničke do druhého dňa.

    Ruské medové rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Pláty krásne zmäknú, nasajú vlhkosť z krému, cesto sa úplne rozplýva na jazyku. Sú fantastické, odporúčam vyskúšať.

    Ruské medové rezy (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia