Môj boršč fotorecept

voz12 - fotkavoz12, 2. novembra 2010
Môj boršč (fotorecept)
Foto: voz12

Mám dojem,že koľko krajín bolo v bývalom ZSSR,toľko obmien boršču sa varilo.Základom všetkých však je kapusta,cvikla a koreňová zelenina.Keď som ho prvý krát Zobraziť celý popisMám dojem,že koľko krajín bolo v bývalom ZSSR,toľko obmien boršču sa varilo.Základom všetkých však je kapusta,cvikla a koreňová zelenina.Keď som ho prvý krát varila, tak som každú zeleninu varila,alebo dusila v zvláštnom hrnci.Teraz všetko v jednom.Mimochodom,keďže som už pamätníčka,tak sme precestovali autom bývalé štáty od Krymu,Soči Moskvu až po Talin a všade sa boršč varí.

8-10
porcií
30 minút
príprava
60-120 minút
na 100 °C

Suroviny

1 kg
1 ks, väčšia
1/2 kg, nakrájaná na kocky
1 kg, (pliecko)
2 ks
4 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky zložky .Pokrájanú cibuľu,zeler,mrkvu a petržlen.

    Môj boršč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dám olej,cibuľ a zeleninu.Všetko podusíme asi 10min.Pridáme mäso,pokrájané na kocky.

    Môj boršč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prikryté dusíme asi pol hodiny,a pridáme cviklu.

    Môj boršč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi po 10 minútach pridáme kapustu pokrájanú nadrobno,podlejeme teplou vodou asi1-2l a varíme do zmäknutia . Na záver pridáme paradajkový pretlak a dochutíme soľou,prípadne iným korením,

    Môj boršč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Atoto je už výsledok .Dobrú chuť.

    Môj boršč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

janazjarku
Tento boršč som si šupla do KK a skúsim vyskúšať či to nebude náhodou ten čo varievala moja nebohá mamka od ktorej som si samozrejme nezobrala recept :-( no uvidíme možno si sa trafila do toho nášho :-) tiež ho dám posúdiť manželovi, ktorý ho 10 rokov jedával cestou na Sibír .-)
stefanm
...presne tak.V jednoduchosti je krása.A mám doma aj kapustu aj cviklu aj pliecko aj zeleninu.Zajtra sa do toho asi pustím.Júúúj...manželka ho "miluje".Zase budem pochváleny.Dobre,že som tu zakukul.Vďaka....janazjarku - to na Sibír sa cestuje desať rokov? :) ci pána!!!
garanco
Naozaj, receptov na boršč som už vyskúšala niekoľko - varievala som ho, ako píšeš, v mnohých hrncoch, preto som ho nemala rada - variť. Tento sa mi páči, tiež ho vyskúšam.
ocenko
aj ja ho vyskusam pozdava sa mi a je to jednoduche
zdezda
to je on, ten pravýýýýýýý, aj moja bábuška z Omska ho takto varievala, recept prebral tatino, no a po ňom ja so sestrou :-)
garanco
Tak - boršč je už uvarený, aj odskúšaný- zatiaľ neoficiálne, lebo bude až zajtra na obed, ale to sa nedalo odolať.Výborný recept, ďakujem!
voz12
som veľmi rada,že sa vám vydaril,pochutnajte si na ňom aspoň tak ako my dvaja včera a dnes s mojím dedom
stefanm
...tak sme ho včera doledli.Bulo ho veľa lebo som ho robil v kuchte.Omylom som totiž z mrazáku vybral hovädziu klížku miesto bravčového pliecka.Ale mali sme včera večer návštevu tak som im ponúkol a boli nadšení,že aká fajnotka.Možno nám boršč chutí preto lebo ho nerobíme často!!!
irenka25
hmm. skusim sem dat svoj receptik na borst, je to taky pravy receptik z ukrajiny kedze odtial pochadzam, je to mozno narocnejsie ale je to fajne, aspon pre mna.
voz12
@stefan ,ak sa nemýlim,tak si k nemu robil slovenské lokše,to môže byť výborná kombinácia
alex100
"voz12" Tak som ho spravil, ... a podaril sa. Terz budem mať čo jesť 3 dni.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia