Foto: momi
Tento vynikajúci a svieži šalát vychádza z jedného z mnohých receptov na ruský šalát Olivier. Povodne by v ňom nemal chýbať kopor a taktiež Zobraziť celý popisTento vynikajúci a svieži šalát vychádza z jedného z mnohých receptov na ruský šalát Olivier. Povodne by v ňom nemal chýbať kopor a taktiež kúsky masa - ideálne na jemno nakrájaných krabích tyčiniek. Táto bezmasitá verzia sa mi páčila viac, keďže sme ju podávali ako prílohu ku kuracím rezníkom. Recept je z knihy Anye von Bremzen Umenie sovietskej kuchyne, ktorú odporúčam každému, kto nielen rád číta o jedle, ale tiež ho zaujímajú dejiny Ruska.
porcií
príprava
Suroviny
3 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 - 2 ks |
|
1 malá plechovka |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
Dresing: | |
|
|
(alebo jogurt) |
|
3 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie nakrájame na drobno, pridáme sterilizovaný hrášok, premiešame, ochutíme soľou a korením. Pridáme vymiešaný dresing. Šalát je chutný hneď, ale aj cez noc odležaný z chladničky má svoje čaro. Vďaka jabĺčku, šalátovej uhorke a jarnej cibuľke je svieži a menej ťažký ako klasický zemiakový majonézový šalát. Autentický ruský šmrnc dosiahneme pridaním jemne nasekaného kopru.
en.wikipedia.org/wiki/Olivier_salad...