Veľkonočný šalát Olivier

momi - fotkamomi, 5. apríla 2015
Veľkonočný šalát Olivier
Foto: momi

Tento vynikajúci a svieži šalát vychádza z jedného z mnohých receptov na ruský šalát Olivier. Povodne by v ňom nemal chýbať kopor a taktiež kúsky masa - ideálne na jemno nakrájaných krabích tyčiniek. Táto bezmasitá verzia sa mi páčila viac, keďže sme ju podávali ako prílohu ku kuracím rezníkom. Recept je z knihy Anye von Bremzen Umenie sovietskej kuchyne, ktorú odporúčam každému, kto nielen rád číta o jedle, ale tiež ho zaujímajú dejiny Ruska.

6-8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

3 ks
3 ks
1 ks
1 ks
1 - 2 ks
1 malá plechovka
3 ks
3 ks
Dresing:
 (alebo jogurt)
3 ČL
1 ČL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie nakrájame na drobno, pridáme sterilizovaný hrášok, premiešame, ochutíme soľou a korením. Pridáme vymiešaný dresing. Šalát je chutný hneď, ale aj cez noc odležaný z chladničky má svoje čaro. Vďaka jabĺčku, šalátovej uhorke a jarnej cibuľke je svieži a menej ťažký ako klasický zemiakový majonézový šalát. Autentický ruský šmrnc dosiahneme pridaním jemne nasekaného kopru.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
šaláty na Veľkú noc sú podobne skombinované, aj tento sa mi páči. Už by som mala prezrieť aj ruskú kuchyňu, čoza skvosty sa tam skrývajú...
Kukuc zaiste tam najdes bohatu skalu inspiracii.Salat sa mi paci.5
Nasa ruska priatelka robieva bez jablcka, ja by som ho asi tiez vynechala. Mne zemiaky a jablcka sa nejak neznasaju :-)