Foto: annieway
Stroganoff-ruská klasika s tisíckou tvárí. Ja vám predstavujem moje obľúbené hovädzie strofanoff so šampiňónmi, kyslými uhorkami, petržlenovou vňaťou, cibuľou a bielym jogurtom. Doba prípravy Zobraziť celý popisStroganoff-ruská klasika s tisíckou tvárí. Ja vám predstavujem moje obľúbené hovädzie strofanoff so šampiňónmi, kyslými uhorkami, petržlenovou vňaťou, cibuľou a bielym jogurtom. Doba prípravy vrátane varenia mi zabrala približne 30 minút, čiže skvelé jedlo aj keď nemáte veľa času na varenie :) Dobrú chuť :)
porcie
príprava
Suroviny
Nálev: | |
2 ks |
|
4 ks väčšie kyslé |
|
zväzok |
|
Stroganoff: | |
300 g |
|
3 strúčiky |
|
400 g |
|
3 PL |
|
1/2 ks |
|
125 g |
|
200 ml |
|
Ryža: | |
1 hrnček |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme nálev. Cibule rozkrojíme priečne napoly a nakrájame na tenké prúžky. uhorky nakrájame na kolieska a zväzok petržlenovej vňate nakrájame nadrobno. Všetko vložíme do jednej misy, premiešame, osolíme, okoreníme a podlejeme šťavou z kyslých uhoriek, odožíme bokom.
-
2
Šampiňóny si nakrájame na rôzne kúsky, ja som maličké šampoňóny rozkrojila iba napoly, väčšie na štvrtiny a najväčšie na plátky. Na prudkom plameni osmažíme v olivovom oleji so štipkou soli.
-
3
Keď máme šampiňóny osmažené dozlatista, pridáme nálev. Najprv ho však v rukách vyžmýkame od prebytočnej uhorkovej šťavy. (cca hrsť si ešte necháme, a hotové jedlo ním dozdobíme)
-
4
Hovädzie mäsko nakrájame na pásiky, čím užšie tým lepšie.
-
5
Následne si mäsko rovnomerne obalíme v mletej červenej paprike.
-
6
Nálev vyberieme z panvice a opäť si ho odložíme bokom, pridáme trochu olivového oleja a mäsko si na prudkom plameni osmažíme z oboch strán kým nezmäkne.
-
7
K mäsku pridáme odložený nálev a necháme ešte 5 minút spolu prevrieť. Následne pridáme biely jogurt a mlieko. Premiešame, necháme zovrieť a odstavíme.
-
8
Podávame s dlhozrnnou ryžou posypané čerstvým petržlenom, uhorkami a cibuľkou ktoré sme si odložili na začiatku. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu