Adžika - doma vyrobená koreniaca zmes

pusta - fotkapusta, 13. marca 2011
Adžika - doma vyrobená koreniaca zmes
Foto: pusta

Adžika je koreniaca zmes zložená z rôznych byliniek a korenia. Používa sa na korenenia mäsa, najmä z hydiny, jahňaciny a rýb. Pridáva sa do rôznych šalátov a na korenenie rôzne upravenej zeleniny, Najčastejšie sa používa v jedlách v Gruzínsku, Arménii, Rusku, ale aj inde.

10 minút
príprava

Suroviny

3 diely
2 diely
1 diel
3-4 % celkového množstva
1 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie dobre zmiešame a doplníme octom.

  2. 2

    Uskladňujeme vo vzduchotesných nádobkách na tmavom a chladnom mieste.

Diskusia k receptu

pusta
tortička, to je názov koreniacej zmesi, ktorú som vložila tiež dnes, rp je tiež tu na vareche
ampara
Ale keď sa tam dá ten ocot,tak je to tekuté,nie? Lebo na obrázku to vyzerá ako suchá koreniaca zmes.
pusta
ampara, dobre vidíš,zmes je suchá. ocot pridávam iba k množstvu adžiky, ktorú práveb použijem. je to praktické, a je to len môj vlastný nápad, ty sa môžeš zariadiť podľa seba.
používateľ nemá avatar
dss
dss
Pri recepte cachochbili som pridal link na predajcu tohoto korenia pre istotu pridávam aj sem , je to www.renykoreni.cz
pusta
dss, dakujem ti, práve z tohoto internetového obchodu si objednávam základné korenie, z ktorého si vlastnoručne vyrábam potrebné koreniace zmesi.niekde som ho založila, ale tu je na dobom mieste.  www.renykoreni.cz
jarunka
Ani ja som nevedela co to je chmeli suneli. nasla som to.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha