Tekvicovo-jablkové čatní
Čatní je označenie rodiny dochucovacích omáčok, používaných v indickej a juhoázijskej kuchyni. Konzistenciou sa podobá...
Bombajské zemiaky v lístkovom ceste
Bombajské zemiaky som pripravila podľa receptu z kuchárskej knihy Kilien Stengela Za stolom s Julesom Verneom,...
Linguine s paradajkami a šampiňónmi
Dnes som na varenie nemala veľa času, no i tak sa mi podarilo pripraviť veľmi chutné...
Kváskový indický chlieb Paratha
Parathas , chapatis a phulka sú najznámejšie z indických chlebov. Parathas sú nekvasené placky, ...
Chutná šošovica
Pôvodne som mala v pláne uvariť niečo úplne iné, ale pohľad do chladničky ma presvedčil, ...
Karí šošovica s mrkvou a hráškom
Sošovicu vopred na hodinu namočíme do vody. Vodu scedíme a necháme ju variť do polomäkka...
Kurča inak
Tento recept ma zaujal pri jeho prvom prečítaní , a nesklamal som sa, chutí výborne...
Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte
Mám rada v nedeľu pohodlné varenie, najmä v letnej horúčave, avšak potrpím si na ľahké,...
Cviklové placky Paratha
Dnes som si nakladala cviklu do pohara a tak som pouzila uvarenu cviklu, ale mozete pouzit...
Mrkvové karí
Inšpirovala som sa receptom zo stránky: http://www. sweetpotatosoul. com/2011/03/curry-chutney-and-chickpea-flour-crepes. html Petržlen som doma nemala a tak vzniklo čisto...
Mangové čatní
Očistené mango nakrájame na malé kúsky. Zázvor očistíme a nastrúhame. Do mixéra vložíme kúsky manga...
Cícerový šalát s hnedou ryžou a karí korením
Salat s vysokym obsahom bielkovin a vlaknin, ktore organizmus travi pomaly a predlzuje pocit ...
Zeleninové makhani
Za fotky do postupu a detailný popis prípravy veľmi pekne ďakujeme @michsamant ! :-)
Lahodný karí cícer s feniklom
Sýte jedlo, plné chutí. Fenikel dotvára jemnú chuť k ostrejšej kari paste.
Hustá strukovinová polievka na indický spôsob (vegan)
Toto varievam veľmi často a podľa mňa zvláda aj začiatočník :-). V tomto chladnejšom počasí príjemne...
Baklažánovo-cuketové karí
Baklažán nakrájame na koleska asi 1, 5 cm hrubé. Mierne posolíme a necháme 15 minút "vypotit". Poutierame...
Indické hovädzie Garam Masala
Garam Masala je zmes indického korenia, ktoré sa používa do rôznych jedál. Ja som metódou...
Šampiňóny s kokosovým mliekom
V panvicke si rozpustime maslo na oleji. Pridame rimsky kmin a feniklove semena a nechame ich...
Cícerová bio nátierka
Táto pomazánka patrí medzi moje najoblúbenejšie. Už ani neviem, odkial je pôvodný recept, ale...
Baklažán so špenátom a paradajkami (vegan)
Inšpirované indickými koreninami :-). Možno ho pripraviť aj z inej listovej zeleniny (hlávkového šalátu, mangoldu,...
Grilované marinované cukety s indickou cuketovou rýží
Krásný čas cuket. Mám ráda cukety. Miluju polévky, saláty, jednoduchá jídla. Jedno...
Chicken Molee
Indická kuchyňa patrí medzi moje obľúbené chute, najradšej varím kuracie mäso a jeden z fantastických spôsobov...
Murgh butter masala (maslové kurča)
V kuchyniach Indie sa používa množstvo korenín a údajne väčšinu z nich nezačali pred stáročiami používať pre ich chuť, ale pre zdravotné účinky....
Maslové kurča (Butter chicken)
Môj muž má dosť vycibrené zahraničné chute. Na tento recept som dostala pochvalu, že je to lepšie ako z indického bistra....
Fazuľové struky so sezamom
Fazulove struky umyjeme a odnitkujeme, ak treba. Pokrajame na mensie kusky.
Šošovicovo-karfiolový dhal
Na zohriatom oleji niekoľko minút opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájaný stonkový zeler a mrkvu. Pridáme nadrobno...
Tmavá šošovica po indicky
Šošovicu prepláchneme na site v tečúcej studenej vode. Ošúpeme jednu cibuľu a strúčik cesnaku a nakrájame...
Mango kulfi - indická zmrzlina
Zbožňujem mango v akejkoľvek podobe a zmrzlinu tiež. Na nete som našla veľa receptov na prípravu...