
Vianočné nepečenie 2013
Keďže sa stále viac a viac s dcérou uberáme smerom raw stravovania, aj nepečené koláče -...

Hrach na cibuľke
Použila som sušený hrach, takže som ho na noc namočila a ráno uvarila do mäkka (rozvarila...

Tekvicovo-jablkové čatní
Čatní je označenie rodiny dochucovacích omáčok, používaných v indickej a juhoázijskej kuchyni. Konzistenciou sa podobá...

Kuracia korma
Tiež milujete kuraciu kormu? Doma si ju viete pripraviť behom chvíľky a s úžasným výsledkom!...

Linguine s paradajkami a šampiňónmi
Dnes som na varenie nemala veľa času, no i tak sa mi podarilo pripraviť veľmi chutné...

Lahodný karí cícer s feniklom
Sýte jedlo, plné chutí. Fenikel dotvára jemnú chuť k ostrejšej kari paste.

Cviklové placky Paratha
Dnes som si nakladala cviklu do pohara a tak som pouzila uvarenu cviklu, ale mozete pouzit...

Kváskový indický chlieb Paratha
Parathas , chapatis a phulka sú najznámejšie z indických chlebov. Parathas sú nekvasené placky, ...

Cícerové guľôčky (vegan)
Veľmi sladká indická cukrovinka. Indovia z tejto dávky urobia asi 7 veľkých guľôčok (asi ako golfová...

Mrkvové karí
Inšpirovala som sa receptom zo stránky: http://www. sweetpotatosoul. com/2011/03/curry-chutney-and-chickpea-flour-crepes. html Petržlen som doma nemala a tak vzniklo čisto...

Bombajské zemiaky v lístkovom ceste
Bombajské zemiaky som pripravila podľa receptu z kuchárskej knihy Kilien Stengela Za stolom s Julesom Verneom,...

Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte
Mám rada v nedeľu pohodlné varenie, najmä v letnej horúčave, avšak potrpím si na ľahké,...

Baklažánovo-cuketové karí
Baklažán nakrájame na koleska asi 1, 5 cm hrubé. Mierne posolíme a necháme 15 minút "vypotit". Poutierame...

Chutná šošovica
Pôvodne som mala v pláne uvariť niečo úplne iné, ale pohľad do chladničky ma presvedčil, ...

Šampiňóny s kokosovým mliekom
V panvicke si rozpustime maslo na oleji. Pridame rimsky kmin a feniklove semena a nechame ich...

Karí šošovica s mrkvou a hráškom
Sošovicu vopred na hodinu namočíme do vody. Vodu scedíme a necháme ju variť do polomäkka...

Kurča inak
Tento recept ma zaujal pri jeho prvom prečítaní , a nesklamal som sa, chutí výborne...

Zeleninové makhani
Za fotky do postupu a detailný popis prípravy veľmi pekne ďakujeme @michsamant ! :-)

Madras Karí
Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne...

Cícerový šalát s hnedou ryžou a karí korením
Salat s vysokym obsahom bielkovin a vlaknin, ktore organizmus travi pomaly a predlzuje pocit ...

Mangové čatní
Očistené mango nakrájame na malé kúsky. Zázvor očistíme a nastrúhame. Do mixéra vložíme kúsky manga...

Cícerová bio nátierka
Táto pomazánka patrí medzi moje najoblúbenejšie. Už ani neviem, odkial je pôvodný recept, ale...

Indické hovädzie Garam Masala
Garam Masala je zmes indického korenia, ktoré sa používa do rôznych jedál. Ja som metódou...

Hustá strukovinová polievka na indický spôsob (vegan)
Toto varievam veľmi často a podľa mňa zvláda aj začiatočník :-). V tomto chladnejšom počasí príjemne...