Foto: methi
Suroviny
2 hrnčeky |
|
|
|
1/2 ČL |
|
1/3 ČL |
|
1 ČL, plochá |
|
1 - 2 ks |
|
10 - 15 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
1/2 ČL |
|
Na zahustenie: | |
podľa potreby troška stačí |
|
2 ČL (alebo cícerová múka besan) |
|
Postup
-
1
Použila som sušený hrach, takže som ho na noc namočila a ráno uvarila do mäkka (rozvarila som ho, v tomto recepte je to vítané). Trocha vody z uvareného hrachu si odložte bokom.
- 2
V hlbokej panvici si zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu, kurkumu, mletý koriander a karí lístočky. Necháme lístočky prasknúť.
- 3
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a nadrobno nakrájané čili papričky. Cibuľu popražíme do sklovata.
- 4
Pridáme nakrájané paradajky a panvicu zakryjeme. Dusíme, kým sa paradajky nerozpadávajú, asi 8-10 minút. Treba občas premiešať.
- 5
Pridáme uvarený hrach, soľ a čili korenie a dobre premiešame.
- 6
Nakoniec pridáme vývar z hrachu, v ktorom sme rozmiešali kukuričný škrob. Prejdeme varom a odstavíme z ohňa. Necháme pod pokrievkou aspoň 10 minút odležať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
hrach a hrášok v slovenskej kuchyni - dve rozdielne suroviny.....
suchý - hrach
zelený, mokrý - hrášok
zle sa to bude ľuďom hľadať, krď si názov neopravíš,
Som rada, ze vam chutilo@ancicka :)