Zeleninové makhani
šéfkuchár indickej reštaurácie Ganesh Utsav v Bratislave, 30. júna 2011
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
Za fotky do postupu a detailný popis prípravy veľmi pekne ďakujeme @michsamant ! :-)
Suroviny
1 čl |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
1 čl |
|
1/2 čl |
|
2 čl |
|
4 PL |
|
100 g |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 dl |
|
50 g |
|
Vopred si uvaríme: | |
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
Okrem toho si pripravíme: | |
1/2 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Rozmixujeme si kešu orechy, ktoré sme najprv namočili na 30 minút vo vode. Vody len toľko, aby boli ponorené. Rozmixujeme ďalej 2 paradajky a rozmixujeme 2 červené cibule.
- 2
V hrnci zohrejeme olej a pridáme rímsku rascu, nastrúhaný cesnak, zázvor a rozmixovanú cibuľu.
- 3
Cibuľu restujeme na stredne silnom ohni, občas premiešame. Všetka tekutina sa musí zredukovať.
- 4
Potom pridáme kurkumu, čili korenie a koriander. Premiešame.
- 5
Ihned pridáme paradajkové pyré, senovku grécku, cukor a chaat masala (ja som použila garam masala). Premiešame.
- 6
Pridáme maslo.
- 7
Pridáme kešu pastu, osolíme. Premiešame.
- 8
Pridáme mlieko (ja som dala smotanu).
- 9
Privedieme do varu, chvíľku necháme na mierno variť (nie dlho). Ak je to príliš husté, pridáme trošička vody, prejdeme varom, premiešame. Hotovú omáčku odstavíme z ohňa.
- 10
V panvici roztopíme hrubší plát masla a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a papriku nakrájanú na kocky.
- 11
Pridáme omáčku a uvarenú, nakrájanú zeleninu. Dobre premiešame, prejdeme varom a odstavíme z ohňa. Prikryté necháme 10 minút postáť.
- 12
Hotovo! :-D Postup prípravy makhani od @michsamant je na ukážku ako treba postupovať pri varení, množstvo surovín je však nutné dodržať podľa rozpisu surovín uvedeného v tomto recepte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale ja dam Garam masala, lebo Chaat masala sa dava skor do salatov, do tohoto sa mi moc nehodi. Kludne pouzi garam, ak nezozenies Chaat ;)