Zeleninové makhani

Manoj Kummar
šéfkuchár indickej reštaurácie Ganesh Utsav v Bratislave, 30. júna 2011
Zeleninové makhani
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Za fotky do postupu a detailný popis prípravy veľmi pekne ďakujeme @michsamant ! :-)

Suroviny

1 čl
100 g
100 g
200 g
1/2 čl
1/2 čl
1 čl
1/2 čl
2 čl
4 PL
100 g
1 čl
1 čl
1 dl
50 g
Vopred si uvaríme:
100 g
100 g
100 g
50 g
Okrem toho si pripravíme:
1/2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Rozmixujeme si kešu orechy, ktoré sme najprv namočili na 30 minút vo vode. Vody len toľko, aby boli ponorené. Rozmixujeme ďalej 2 paradajky a rozmixujeme 2 červené cibule.

  2. 2

    V hrnci zohrejeme olej a pridáme rímsku rascu, nastrúhaný cesnak, zázvor a rozmixovanú cibuľu.

  3. 3

    Cibuľu restujeme na stredne silnom ohni, občas premiešame. Všetka tekutina sa musí zredukovať.

  4. 4

    Potom pridáme kurkumu, čili korenie a koriander. Premiešame.

  5. 5

    Ihned pridáme paradajkové pyré, senovku grécku, cukor a chaat masala (ja som použila garam masala). Premiešame.

  6. 6

    Pridáme maslo.

  7. 7

    Pridáme kešu pastu, osolíme. Premiešame.

  8. 8

    Pridáme mlieko (ja som dala smotanu).

  9. 9

    Privedieme do varu, chvíľku necháme na mierno variť (nie dlho). Ak je to príliš husté, pridáme trošička vody, prejdeme varom, premiešame. Hotovú omáčku odstavíme z ohňa.

  10. 10

    V panvici roztopíme hrubší plát masla a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a papriku nakrájanú na kocky.

  11. 11

    Pridáme omáčku a uvarenú, nakrájanú zeleninu. Dobre premiešame, prejdeme varom a odstavíme z ohňa. Prikryté necháme 10 minút postáť.

  12. 12

    Hotovo! :-D Postup prípravy makhani od @michsamant je na ukážku ako treba postupovať pri varení, množstvo surovín je však nutné dodržať podľa rozpisu surovín uvedeného v tomto recepte.

Diskusia k receptu

michsamant
Hotovo, vyborne!!! Odporucam vyskusat :) Ja som dala miesto Chaat masala, Garam masalu a miesto mlieka smotanu (potrebovala som ju minut, inak dajte mlieko).
michsamant
Robila som tuto dobrotu so sojovym masom, ktore som si najprv predvarila v troska osolenej vode s lyzickou garam masala a miesto mlieka som dala kokosove mlieko, inak som dala 2 mensie zemiaky, mrkvicku a hrasok. Miesto Chaat masala som pouzila Garam masala a maslo som vobec nedala, takze sa to hodilo aj ako delena strava pre rastlinny den... a velmi dobre :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia