Madras Karí

indickekorenie - fotkaindickekorenie, 15. januára 2018
Madras Karí
Foto: indickekorenie

Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne medzi ľuďmi žijúcich na juhu krajiny, kde prevláda horúce a hlavne dusné počasie. Môže to znieť divne, ale práve konzumácia korenistého a pikantného jedla, vlastne v konečnom dôsledku ochladzuje telo.

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (alebo bravčová panenka)
2 ks
2 cm
3 strúčiky pokrájané
2 ks
2 strúčiky roztlačené
1 ks
400 g
3 ČL
3 ČL
1 ČL
1 ČL
175 ml
1 ½ ČL
1 ČL
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pokrájané mäso marinujeme min. 2 hodiny v zmesi madras curry powder a octu, ideálne však cez noc. Na oleji za stáleho miešania, popražíme cibuľu, zázvor, cesnak a sušené čili (8 - 10 min). Odstavíme a necháme odležať.

  2. 2

    Medzitým na troche oleja a na strednom plameni popražíme roztlačený cesnak a čerstvé zelené čili, až nám cesnak jemne nezhnedne. Pridáme polovicu paradajok z konzervy, zamiešame a varíme 1 - 2 min. Pridáme rímsku rascu, koriander, mleté čili, kurkumu, stlmíme plameň a varíme 6 - 8 min.

  3. 3

    Odležanú zmes, ktorú sme si pripravili ako prvú, rozmixujeme so zvyšnými paradajkami v mixéri. Zmes pridáme do mäsa, privedieme do varu a pod pokrievkou varíme ďalších 35 - 40 min, až kým mäso nezmäkne. Nakoniec zamiešame garam masalu. A máme hotovo. Podávame s čistou, varenou Basmati ryžou, chlebom Naan alebo uhorkovou raitou.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: