Cícerový šalát s hnedou ryžou a karí korením fotorecept

babav - fotkababav, 29. júla 2010
Cícerový šalát s hnedou ryžou a karí korením (fotorecept)
Foto: babav

Salat s vysokym obsahom bielkovin a vlaknin,ktore organizmus travi pomaly a predlzuje pocit sytosti.Hrozienka su bohate na zelezo,paprika ,cibula, koriander Zobraziť celý popisSalat s vysokym obsahom bielkovin a vlaknin,ktore organizmus travi pomaly a predlzuje pocit sytosti.Hrozienka su bohate na zelezo,paprika ,cibula, koriander a citron maju vysoky obsah vitaminu C a ine pre zdravie pozitivne zlozky . K tomu mandle , med ,olivovy olej,curry korenie. Vsetko dobre ,chutne a zdrave je obsiahnute v tomto salate!

4
porcie
30 minút
príprava
50/ryza minút
tepelná úprava

Suroviny

2 salky
45 dkg
1 ks
1/2 salky
1/3 salky
1/2 salky
Dressing :
3 PL
3 PL
2 cl
2 cl
podla chuti
2 PL




Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Cícerový šalát s hnedou ryžou a karí korením (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravime si jednotlive zlozky salatu;papriku ,cibulu a koriander nakrajame a nasekame nadrobno;cibulu posolime;olivovy olej , citronovu stavu,med , curry a cierne korenie v pohari zmiesame spolu na dressing ;

    Cícerový šalát s hnedou ryžou a karí korením (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do horucej ,uvarenej ryze primiesame hrozienka ,aby sa sparili a zmakli;nechame vychladnut pri izbovej teplote.

    Cícerový šalát s hnedou ryžou a karí korením (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Primiesame ostatne ingrediencie ,zalejeme nalevom ,premiesame a nakoniec posypeme oprazenymi mandlovymi lupienkami.

    Cícerový šalát s hnedou ryžou a karí korením (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobru chut!

    Cícerový šalát s hnedou ryžou a karí korením (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

wevewe
tak s tymto by to chudnutie aj bolo realne ;-)
jarco
Naozaj exkluzívny šalát :-) Ale opravil by som "karé" korenie v názve receptu. Mám obavu, že ľudia to pochopia inak ako kari korenie :-)
frezia68
Práve dnes som varila hnedú ryžu natural,ale tuším aj po dlhom varení je tvrdá.....asi si ju neobľúbim.Ale Tvoj recept vyskúšam :-))
alexdidi
V tomto šaláte je obsiahnuté naozaj všetko dobré, zdravé a chutné...zišlo by sa konzumovať to častejšie...ukladám si do KK
kuchticka
@babav , vyborny recept, krasne sa vynimajuci na tej "cibulakovej" miske. Len velmi nerada varim hnedu ryzu (varim, varim a stale je tvrda). Pekne fotene prazentovane. Vdaka.
miskam
Odkedy robim hnedu ryzu v mikrovlnke ( v ryzovaci za 5 Euro) zda sa mi byt uplne dokonala... Dakujem za krasny receptik:)
babav
@kuchticka , mne ta tvrdkavost ryze nevadi ;zalezi vsak aj od toho ,kde ju harvestovali,niektore druhy su naozaj dost tvrde aj po uvareni.
Obycajne , ako prilohu ,ju necham po uvareni vychladnut prikrytu
v hrnci ,ostane tak maksia .
hannah22
hnedú ryžu varím najnovšie v kuchte a celkom sa darí a dá sa jesť, skúste 20 min a nechať dôjsť ale záleží ozaj na druhu ... :))
moli
Super, to musí byť dobrotka a dokonca zdraviu prospešná dobrotka!Ukladám a určite bude častejšie na našom jedálníčku!Minulý týždeň som bola darovať krv, a pán Dr. mi povedal, že má málo železa v krvi! :o( Dostala som do ruky zoznam s radami a typmi na potraviny, ktoré sú bohaté na železo.Bolo medzi nimi i karí korenie, ktoré ja až tak nepoužívam, alebo skôr vôbec.Až do teraz, lebo už aspoň 1 skvelý receptík si ho vyžaduje! :o)))
lucylee
Mala som uvarenu parboiled ryzu, tak som vyskusala. Dalsi recept, v ktorom mi nevadili hrozienka. Ja dam nabuduce menej kari, 2 CL boli pre mna vela, asi som mala velmi aromaticke kari a dam aj viac citronovej stavy. Super zdravy salatik :)
mirkamt
Na pohľad sa mi zdala zvláštna kombinácia surovín v tomto šalátiku, ale veľmi milo ma prekvapil svojou chuťou - aj sladký (čo mám rada), aj kari a ešte aj zdravý. Hoci ja som nepoužila cibuľu, koriander ani mandle, pochutili sme si na ňom :-) Vďaka, @Babav ;-) určite ho urobím niekedy opäť.
cesminaz
Vyzera to hrozne lakavo a hrozne-hrozne chutne,urcite vyskusam ;-) ale na miesto koriandra dam petrzlenovu vnat.kk
dusan95843
Ďakujem za výborný recept. Tento šalát je fantastický, nevedel som sa ho dojesť.
cesminaz


Dakujem pekne @babav za tento skvely receptik!!! Salatik som dnes konecne uz urobila,a mozem len odporucit dalej ;-) je naozaj skvely,urcite ho budem robit znova ;-D
safran
rada si na tento recept uvarím cícer .-) natural ryžu tiež v tlakovom hrnci ako @hannah ... chválim @babav : pestrý, chutný, zdravý... všade, kde sa pridáva curry korenie má ísť aj citrónová šťava - presne tak :-)