Foto: methi
Pesarattu - juhoindicke ranajkove placky
porcií
Postup
-
1
Mungo fazulky a ryzu si aspon na 8 hodin namocime vo vode. Potom ich dame do mixera, pridame chilli papricku a nakrajanu cibulu, troska vody a vymixujeme na cesto, ako na palacinky.
-
2
Vymixovane cesto dame do misky, pridame sol a rimsku rascu a premiesame. Cesto nechame fermentovat na teplom mieste aspon 6 hodin. Potom mozeme hned pripravit placky alebo si ho nachystat vecer a na noc ulozit do chladnicky. Mame tak o pracu menej, ak ich chceme na ranajky. Ja som si cesto pripravila vecer a uskladnila v chladnicke.
-
3
Pri ich peceni postupujeme ako pri Dosa plackach. Rozohrejeme poriadne panvicu. Do jej stredu vylejeme naberacku cesta a od jeho stredu oblou castou naberacky, kruzivym pohybom cesto rozotrieme na tenku placku. Prikryjeme pokrievkou, ohen trocha zmiernime a opekame najprv z jednej strany do hneda (bez oleja!), potom obratime (pri Dosach neobracame) a chvilocku opekame uz bez zakryvania aj z druhej strany. Nechajte placky z prvej strany opiect poriadne, ak ju budete obracat prilis skoro, moze sa vam potrhat.
-
4
Podavala som so subzi. Ale mozeme ich jest aj s oblubenym chutney.
ja som presvedčená-že @hubat á to písala s úsmevom na tvári...a ty hned tak ostro...
nech sa ti dnešný deň dobre vydarí...:-)
....ze sa vobec cudujem:-((
@mariamka nevystrkuj rozky,lebo nas zmazu...:-)))
Dnes som inak piekla aj svoj v poradí tretí kváskový chlebík a k nemu pripravila tvoju skvelú Toor dal-mandľovú nátierku akochutimasala.blogspot.sk/2012/11/toor-dal-mandlova-natierka.html...
Tá je u nás už stálica, zbožňujeme ju :-)
Kludne ju mozete vynechat, aj ked tu jednu tam az tak necitit.