Placky z mungo fazuliek fotorecept

methi - fotkamethi, 7. decembra 2013
Placky z mungo fazuliek (fotorecept)
Foto: methi

Pesarattu - juhoindicke ranajkove placky

10 ks
porcií

Suroviny

200 ml
2 čl
podľa chuti
1 ks
1 ks
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Mungo fazulky a ryzu si aspon na 8 hodin namocime vo vode. Potom ich dame do mixera, pridame chilli papricku a nakrajanu cibulu, troska vody a vymixujeme na cesto, ako na palacinky.

    Placky z mungo fazuliek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymixovane cesto dame do misky, pridame sol a rimsku rascu a premiesame. Cesto nechame fermentovat na teplom mieste aspon 6 hodin. Potom mozeme hned pripravit placky alebo si ho nachystat vecer a na noc ulozit do chladnicky. Mame tak o pracu menej, ak ich chceme na ranajky. Ja som si cesto pripravila vecer a uskladnila v chladnicke.

    Placky z mungo fazuliek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pri ich peceni postupujeme ako pri Dosa plackach. Rozohrejeme poriadne panvicu. Do jej stredu vylejeme naberacku cesta a od jeho stredu oblou castou naberacky, kruzivym pohybom cesto rozotrieme na tenku placku. Prikryjeme pokrievkou, ohen trocha zmiernime a opekame najprv z jednej strany do hneda (bez oleja!), potom obratime (pri Dosach neobracame) a chvilocku opekame uz bez zakryvania aj z druhej strany. Nechajte placky z prvej strany opiect poriadne, ak ju budete obracat prilis skoro, moze sa vam potrhat.

    Placky z mungo fazuliek (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podavala som so subzi. Ale mozeme ich jest aj s oblubenym chutney.

    Placky z mungo fazuliek (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne
......supeer.U z neviem co mam z tych mungo a adzuki fazuliek varit,tak ich len uvarim a pridavam k jedlu ako prilohu. Velmi ich mam rada.Dakujem za skvely recept.:-)
methi
Nie, ziadne vajicko. Veganske jedlo.
hubata
Asi to istí tá ryža.... Noo, ale keby sa tam nakrájala klobáska, tak by sme sa aj my naraňajkovali .....
methi
Este, ze existuju aj ti normalni...
julica
Hej, @hubata , v Indii žije milión nenormálnych, len na Záhorí je to lepšie, konkrétne @hubata je kritérium normálnosti. (niekedy rozmýšľam, aká ste boli, keď ste boli mladšia...)
radost
@julica
ja som presvedčená-že @hubat á to písala s úsmevom na tvári...a ty hned tak ostro...
nech sa ti dnešný deň dobre vydarí...:-)
methi
@amelie to nie je moj napad. Tak ako sa na Slovensku asi v kazdej domacnosti pecie napr. zavin, tak sa v Indii robia rozne placky. Tieto su typicke juhoindicke.
julica
Nuž, ako ju poznám, tak ani nie, ona je veľká bojovníčka voči čomukoľvek, čo nepozná
methi
Takych pribuznych je tu viac :)) Nekazme si predvianocnu naladu. Beriem jej ironicku poznamku ako kompliment ;)
eviana
@methi , že woooooooooooooou... krásny recept, skvelé placky... ukladám a niekedy musím vyskúšať, ďakujem Ti za skvelú inšpiráciu :)
marianne
no niezeby som sa chcela zastavat @hubatej ,lebo medzi tych nenormalnych patrim aj ja:-))),ale upravovat niekomu komenty sa mi zda uz uplne na hlavu postavene @redakcia. Jak v minulom rezime,cenzura...upravovat slovny prejav,neprehanate to????
mariamka
redakcia preco? "normalni" je vulgarizmus? ja som to pochopila tiez ako @radost , tiez nevarim Indiu aj ked k @methi mam velky respekt a obdiv, lebo sa vyzna,, pre nas , prepacte "normalnych uz troska konzervativnych Slovakov" su tieto cudzokrajne chute dost vzdialene, ale nie atraktivne, fandim vsetkym kucharom, ci varia Indiu, ci bryndzu, je to o porozumeni a tolerancii , @methi neber vsetko dosloa :)
methi
Ale ved pisem, ze to beriem ako kompliment :) Nemyslim si, ze to bolo treba upravovat. V pohode.
marianne
napisala svoj nazor,par ludi jej tu oponovalo...co je na tom zle??
....ze sa vobec cudujem:-((
amelie
@methi , neviem, aký bol neupravený komentár @hubatej , ale mne jej humor nepripadá zlomyseľný, myslím, že si ho aj ty správne odhadla:-) ja tvrdím, že úplne stačí, aby sme boli bez vtipu a úsmevu po smrti:-) Úsmev má oveľa väčšiu cenu ako nasr...denosť:-)
methi
Dufam, ze nevznikne teraz dalsia zbytocna diskusia, aby tie placky z toho neskysli ;)
marianne
....su dokonale dakujem,budu pravidelne...nechala som ich mocit ovela viac a rano o 6 som uz stepovala pri peci a nemohla sa dockat...
sisok
super recept, tieto fazulky som este nerobila a teraz si ma inspirovala :) dakujem miska, ide do KK :)
methi
@katka som rada, ze chutilo a ta natierka je aj u nas casto na stole, tiez ju lubime :) dakujem.
giussa
naše obľúbené, mňam, aj teraz ich práve večeriame. Pridali sme aj kúsok cesnaku, sú skvelé
gabikulka
robila som ich dnes prvý krát a boli fantastické!!! jedla som ich samotné, potreté trochou ghí, fakt výborné...máš perfektné recepty, ďakujem za inšpiráciu :) akurát mám na teba prosbu, mohla by si mi vysvetliť čo je toor dal? ďakujem
rybka59
super recept už viem čo bude stou fazulkou ktora čaka na plyce doteraz snej bola len polievka su lakave vdaka za chutni recept,nech sa dari....
engie
Prosim Vas, paprika je tam nutna? Nechcem to mat pikantne a aby to zjedli aj male deti. Dakujem.
methi
@Engie (9.9.2016 11:22)

Kludne ju mozete vynechat, aj ked tu jednu tam az tak necitit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia