Foto: methi
Dal Shorva
Suroviny
3/4 pohara |
|
3 pohare |
|
1/4 ČL |
|
štipka |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1 ks (alebo karí lístky) |
|
|
|
1 strúčik |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ak nemáme mletý kardamón; 2 tobolky kardamónu rozlúskneme a semienka rozdrvíme.
-
2
Šošovicu prepláchneme a namočíme na pol hodinky. Do hrnca dáme kurací vývar, šošovicu, kurkumu, kajenské korenie (alebo chilli), rímsku rascu a bobkový list (alebo karí lístky). Privedieme k varu. Varíme na miernom ohni asi 30 minút.
-
3
Ak používame bobkový list, po 30 minútach ho vyberieme. Karí lístky môžeme nechať v polievke. Polievka musí byť hustejšia, krémová, takže ak je príliš vodová, zvýšime oheň a necháme prebytočnú tekutinu vyvariť.
- 4
Cesnak nakrájame nadrobno. V menšom hrnci zohrejeme ghí a opražíme na ňom horčičné semienko, cesnak, kardamón. Semienko necháme prasknúť a toto vlejeme spolu s ghí do polievky; premiešame a osolíme.
- 5
5 minút prevaríme, odstavíme z ohňa a pridáme šťavu z citróna. Kto má rád ozdobí koriandrovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu