Fazuľová masala

methi - fotkamethi, 21. novembra 2013
Fazuľová masala
Foto: methi

Rajma masala - zjednodusena verzia.

Suroviny

200 ml
2 ks
2 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ks
1/2 ČL
1 ČL, plochá
1/3 ČL
600 ml
 hrubší plátok
1 ČL
1 ČL (tou som nahradila Amchoor - mangový prášok)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suchu fazulu na noc namocime do vody. Rano preplachneme, scedime a vlozime do tlakoveho hrnca.

  2. 2

    Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, paradajky a cesnakovo zazvorovu pastu. Dalej pridame nakrajanu chilli papricku, kasmirske chilli korenie, rimsky kmin a kurkumu.

  3. 3

    Vsetko zalejeme vodou a vlozime platok masla. Varime v tlakovom hrnci 15-20 minut, domakka.

  4. 4

    Po otvoreni tlakoveho hrnca, ak zistite, ze fazula ma prilis vela vody, privedte ju znova do varu a prebytocnu vodu jednoducho nechajte chvilu vyvarit. Potom pridame sol, garam masala a premiesame. Minutku este povarime, odstavime z ohna a primiesame koriandrovu vnat. Hrniec prikryjeme a fazulu nechame odstat 10 minut.

  5. 5

    Hotovo. Mozeme podavat s dusenou ryzou alebo s packami Chapati (aj obycajny chlieb by stacil). My dnes mame k nej dusenu ryzu a uhorkovy salat s kokosom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Už mi to nedalo, musela som vyskúšať. Použila som tmavú fazuľu, tak to na fotke vyzerá ináč. Ale myslím, že chutilo tak, ako tvoje, mala som všetko potrebné, okrem kašmírskeho chilli. Naozaj výborné jedlo, fazuľový prívarok po indicky:-) Budem ho opakovať, @methi , dík za recept:-)