Fazuľová masala

methi - fotkamethi, 21. novembra 2013 4:13
Ďalšie recepty »
Fazuľová masalaFoto: methi

Rajma masala - zjednodusena verzia.

Suroviny

200 ml
2 ks
2 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ks
1/2 ČL
1 ČL, plochá
1/3 ČL
600 ml
 hrubší plátok
1 ČL
1 ČL (tou som nahradila Amchoor - mangový prášok)
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Suchu fazulu na noc namocime do vody. Rano preplachneme, scedime a vlozime do tlakoveho hrnca.

  2. 2

    Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, paradajky a cesnakovo zazvorovu pastu. Dalej pridame nakrajanu chilli papricku, kasmirske chilli korenie, rimsky kmin a kurkumu.

  3. 3

    Vsetko zalejeme vodou a vlozime platok masla. Varime v tlakovom hrnci 15-20 minut, domakka.

  4. 4

    Po otvoreni tlakoveho hrnca, ak zistite, ze fazula ma prilis vela vody, privedte ju znova do varu a prebytocnu vodu jednoducho nechajte chvilu vyvarit. Potom pridame sol, garam masala a premiesame. Minutku este povarime, odstavime z ohna a primiesame koriandrovu vnat. Hrniec prikryjeme a fazulu nechame odstat 10 minut.

  5. 5

    Hotovo. Mozeme podavat s dusenou ryzou alebo s packami Chapati (aj obycajny chlieb by stacil). My dnes mame k nej dusenu ryzu a uhorkovy salat s kokosom.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist