Šampiňóny s kokosovým mliekom

methi - fotkamethi, 7. novembra 2013
Šampiňóny s kokosovým mliekom
Foto: methi

Suroviny

200 g
 platok
1/2 PL
 niekolko
1 ČL, plocha
1/2 ČL
1/3 ČL
1/3 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    V panvicke si rozpustime maslo na oleji. Pridame rimsky kmin a feniklove semena a nechame ich rozvonat. Ohen zmiernime.

  2. 2

    Pridame kari listocky a nechame ich prasknut. Pridame kurkumu...

  3. 3

    ...hned pridame nadrobno nakrajane sampinony a premiesame. Asi minutku restujeme. Pridame kasmirske chilli korenie, premiesame.

  4. 4

    Nakoniec pridame kokosove mlieko a na miernom ohni, zakryte povarime do makka, asi 10 minut.

  5. 5

    Hotove sampinony osolime, premiesame a mozeme podavat - napriklad s plackami Chapati.

Diskusia k receptu

sivvi12
Miška, vyzerá to úžasne, a iste tak aj chutí!
lusinkab
Dnes som akurat prihodila do kosila sampiony a rozmyslala co s nimi :-) zajtra bude na veceru :-) recept ako na zavolanie . Super ako stale
nonna
Musia byť vynikoš, zároveň zvláštne, atypické s pridanou chuťou kokosu i ostatných "inických" korenín. Oplatí sa sprobírovať miesto klasiky s vajíčkami a zväčša len čiernym korením, i keď aj takto ukuchtené sú prma. Ukladám do KK.
alex37
zaujímavý receptík...ostatne ako všetky tvoje :-)
eviana
Krásne jedlo... chutné, voňavé a nádherne nafotené, tlieskam :) 5*
amandi
Veľmi sa mi páči tento recept, len chcem poprosiť, kde sa dajú zohnať kari lístočky?
marikafil
super, len rozmýšľam, či sa z tých 200 gramov šampiňónov najem len sama alebo bude aj pre dvoch? rozhodne vyskúšam, potrebnými koreninami som sa už zásobila:-)
methi
Urcite aj pre dvoch, jedia sa s plackami a tie zasytia tiez :)
mijaita
Jídlo je to naprosto delikátní. Malinko jsem pozměnila. Dělala jsem žampiony pouze na másle, které dodá příjemnou chuť. Pokrájela středně velké hlavičky jen na čtvrtky, aby bylo doo čeho kousnout :-) jen orestovala na koření jak píšeš, po zalití mlékem jsem nechala asi jen 7 minut, aby se ty chutě hezky rozležely v tom. Ochutnala a ještě jsem polila před podáváním asi 3 lžícema kokosového mléka. A mám zas na čas se čím chlubit :-) Skvělý recept! Míšo to je tvůj ?


mijaita
Tak tuhle improvizaci, Miso, prihlas do souteze o zlatý žampion :-)
janger
Neviem si dobre predstavit tu chut, sampinony s kokosovym mliekom, ale verim, ze je iste vyborna. Ked nedam listky kari, moc bude chut ina?
methi
@janger mozno moc ani nie, aj ked kari listky su nenahraditelne a ich chut aj vona su vyborne. A ked nevies ako to chuti s nimi, tak ti urcite nebudu chybat :)
janger
Dakujem za odpoved, @methi. Zatial som kari listky neochutnala, takze vobec neviem, ako chutia. Ked najblizsie pojdem na velky trh, tak pozriem...Rada by som to vyskusala tak, ako to patri...Nuz ale ked nebudu, tak skusim bez nich :-).
livinka
@methi vďaka za tento skvelý recept! milujem indickú kuchyňu, preto sa mi veľa tvojich receptov páči.. toto bol prvý, čo som od teba skúsila a veľmi mi chutil.. najbližšie sa chystám na hrachovo-kukuricové karí :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia