Dhal - červená šošovica so špenátom
Foto: shanshi
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesnak a cibuľu ošúpeme a na jemno nakrájame.
- 2
V hrnci uvaríme vodu spolu s kokosovým mliekom. Červenú šošovicu povaríme s cesnakom, rascou, koriandrom a kurkumou asi 15 minút, kým šošovica nezmäkne.
- 3
Medzitým nasekáme špenát. Na arašidovom oleji osmažíme cibuľku 1 - 2 minúty. Pridáme nakrájaný špenát a za stáleho miešania osmažíme.
- 4
Rozmixujeme šošovicu do krémovej konzistencie a v prípade potreby pridáme vodu. Dochutíme himalájskou soľou. Dhal (šošovicovú kašu) pred podávaním ozdobíme špenátom.
- 5
Shan'shi Tip: Jedlo môžeme podávať s pita chlebom.
Tiež pyré:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja to už ani doma neskúšam, odkedy mi navaril skutočný Ind a Thajčan.
este sa musia vela ucit