Šošovicový dhal
Šošovicový dhal

Šošovicový dhal

skatulka - fotkaskatulka, 19. novembra 2018
Šošovicový dhal
Foto: skatulka

Aj pre mňa trošku exotický druh jedla, ktoré radšej ochutnám niekde v reštaurácii ako doma. Ale netreba sa toho báť. Veľmi mi chutilo a určite budem pripravovať čoskoro znova.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
1 strúčik
1 bal.
 čerstvý
1,5 ČL
600 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji rýchlo orestujeme kari korenie. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor.

  2. 2

    Potom pridáme šošovicu a lúpané paradajky a podlejeme vodou.

  3. 3

    Varíme kým šošovica nezmäkne, cca 20 minút. Dochutíme soľou.

    Šošovicový dhal - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s ryžou. Mne pomáhali aj tieto moje šikovné ručičky.

    Šošovicový dhal - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu