Šošovicový dhal
Foto: skatulka
Aj pre mňa trošku exotický druh jedla, ktoré radšej ochutnám niekde v reštaurácii ako doma. Ale netreba sa toho báť. Veľmi mi chutilo a Zobraziť celý popisAj pre mňa trošku exotický druh jedla, ktoré radšej ochutnám niekde v reštaurácii ako doma. Ale netreba sa toho báť. Veľmi mi chutilo a určite budem pripravovať čoskoro znova.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji rýchlo orestujeme kari korenie. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor.
- 2
Potom pridáme šošovicu a lúpané paradajky a podlejeme vodou.
- 3
Varíme kým šošovica nezmäkne, cca 20 minút. Dochutíme soľou.
- 4
Podávame s ryžou. Mne pomáhali aj tieto moje šikovné ručičky.
Tiež dhal:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Slovensky Martinus :)
www.literama.sk/sk/knihy/197263/ako-chuti-masala-michae...