Šošovicový dhal
Aj pre mňa trošku exotický druh jedla, ktoré radšej ochutnám niekde v reštaurácii ako doma. Ale netreba sa toho báť. Veľmi mi chutilo a Zobraziť celý popisAj pre mňa trošku exotický druh jedla, ktoré radšej ochutnám niekde v reštaurácii ako doma. Ale netreba sa toho báť. Veľmi mi chutilo a určite budem pripravovať čoskoro znova.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na oleji rýchlo orestujeme kari korenie. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor.
- 2
 Potom pridáme šošovicu a lúpané paradajky a podlejeme vodou.
- 3
 Varíme kým šošovica nezmäkne, cca 20 minút. Dochutíme soľou.
                                                    - 4
 Podávame s ryžou. Mne pomáhali aj tieto moje šikovné ručičky.
                                                    Tiež dhal:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    
                                                    




 


Slovensky Martinus :)
www.literama.sk/sk/knihy/197263/ako-chuti-masala-michae...