Šošovicový dhal
Šošovicový dhal

Šošovicový dhal

skatulka - fotkaskatulka, 19. novembra 2018
Šošovicový dhal
Foto: skatulka

Aj pre mňa trošku exotický druh jedla, ktoré radšej ochutnám niekde v reštaurácii ako doma. Ale netreba sa toho báť. Veľmi mi chutilo a určite budem pripravovať čoskoro znova.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
1 strúčik
1 bal.
 čerstvý
1,5 ČL
600 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji rýchlo orestujeme kari korenie. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor.

  2. 2

    Potom pridáme šošovicu a lúpané paradajky a podlejeme vodou.

  3. 3

    Varíme kým šošovica nezmäkne, cca 20 minút. Dochutíme soľou.

    Šošovicový dhal - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s ryžou. Mne pomáhali aj tieto moje šikovné ručičky.

    Šošovicový dhal - obrázok 4

Diskusia k receptu

methi
Vyzera to pekne, ale dal (sosovica) a tadka (oprazanie korenin, cibule atd) sa robi oddelene.
nephilim
@Methi Offtop: Ako ťa možno kontaktovať? Ja a sis by sme rady mali tvoju knižku "Ako chutí masala." Netuším, či je ešte možné sa k nej dostať a ak áno, ako?

1x methi
nephilim
@Methi S M. nekamoším od mája. Presne vtedy som si objednala Tvoju knižku. Pokiaľ kalendár neklame, máme november. Ja knižku stále nemám. Skúsim ten link od @afataga
1x methi