Foto: daniella9
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sošovicu vopred na hodinu namočíme do vody. Vodu scedíme a necháme ju variť do polomäkka.
- 2
Medzitým si nakrájame na kolieska cibuľku, orestujeme ju na oleji, pridáme koreniny.
- 3
Ked pustia vôňu, pridáme nakrájanú paradajku (ja som nemala, tak som namiesto nej dala paradajkový pretlak, asi tak 3 PL). Počkáme, kým paradajka zmäkne.
- 4
Pridáme šošovicu, mrkvu a hrášok. Varíme do mäkka, priebežne podlievame trochou vody. Ku koncu ešte pridáme trochu kokosového mlieka. Ak treba ešte dochutíme. Nakoniec posypeme posekanou koriandrovou vňaťou. *Co sa týka šošovice, mrkvy a hrášku, nemerala som množstvo, dávala som od oka.
- 5
Podávame s ryžou basmati alebo indickými plackymi paratha. HoTovo, dobrú chuť:-)
- 2
šošovica sa ,,dokončí' potom s mrkvou a hráškom. Ja ju vždy varím tak, aby nebola úplne mäkká a potom ju dovarím so zvyšnými surovinami:-)
dúfam, že vám bude chutiť:-)
ja so mrobila včera s jazmínovou ryžou:-)
kari ako druh jedla
kari ako zmes korenin
kari listocky