Baklažánovo-cuketové karí

egreska - fotkaegreska, 2. novembra 2013
Baklažánovo-cuketové karí
Foto: egreska

Suroviny

1 ks
2 ks
3 strúčiky
1 bal. (konzerva)
1 bal. (konzerva)
3 - 4 čl (približne)
podla chuti
na dochutenie
 alebo petržlenová vňať




Postup

  1. 1

    Baklažán nakrájame na koleska asi 1,5 cm hrubé.Mierne posolíme a necháme 15 minút "vypotit".Poutierame papierovým servítkom a nakrájame na kocky.Cuketu nakrájame na rovnako veľké kúsky.Na panvici si zohrejeme olej a baklažán orestujeme do hneda.

  2. 2

    Pridáme cuketu a nakrájaný cesnak,pridáme korenie ,premiešame a orestujeme.Zalejeme krájanými paradajkami,posolíme ,pridáme kokosové mlieko a dusíme asi 20 minút,kým omáčka nezhustne .Na záver pridáme citrónovú šťavu a vňať. Ja som podávala ku tomu ryžu a naan chlebík.

Diskusia k receptu

eviana
Martuška, krásne jedlo... tlieskam, chválim, ukladám a ďakujem za krásny recept, takéto milujem :) 5*
ajay
Baklazanovo tikka masala/kari vyzera vyborne. Niekedy nahradim kokosove mlieko so smotanou na varenie.
jujoska
vyborne si navarila, ja taketo jedla zboznujem a tiez v roznych obmenach varim
amalka
dakujem ti za uzasny recept, vcera som robila a nema to chybu
efrat
s ryzou chuti najlepsie...FANTASTICKE




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia