Foto: sparkle
Dnes som na varenie nemala veľa času, no i tak sa mi podarilo pripraviť veľmi chutné a ľahké jedlo. Ak máte radi cestoviny, určite Zobraziť celý popisDnes som na varenie nemala veľa času, no i tak sa mi podarilo pripraviť veľmi chutné a ľahké jedlo. Ak máte radi cestoviny, určite vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Pridáme soľ, kurkumu a uvaríme cestoviny (al dente). Cestoviny budú krásne žlté. Scedíme.
- 2
Medzi tým si pripravíme omáčku. Do paradajkovej zmesy na panvicu pridáme dva roztlačené strúčiky cesnaku, soľ a korenie podľa chuti. Kto má rád pikantné jedlá kľudne môže pridať aj trochu chilli. Chvíľu povaríme, kým sa chute spoja. Ja som použila lúpané a krájané paradajky z plechovky (ako pretlak), no ak máte veľa paradajok a viac času pripravte si vlastnú paradajkovú zmes - Paradajky sparte nad vriacou vodou, šupa pôjde ľahko dole. Odstráňte šupu, pokrájajte, dochuďte, chvíľu povarte a zmes máte hotovú :)
- 3
Na ďalšej panvici opražíme na masielku pokrájané šampiňóny do zlata.
- 4
Cestoviny zmiešame s paradajkovou omáčkou, pridáme najemno nasekanú čerstvú pažítku a šampiňóny. Posypeme nastrúhaným parmezánom.
- 5
Servírujeme ešte horúce. Prizdobíme opečenými šampiňónmi a pokvapkáme olivovým olejom.
- 6
Tento chutný recept dokáže pripraviť aj úplný začiatočník vo varení, tak veľa šťastia :) Snáď Vám bude chutiť ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu