Linguine s paradajkami a šampiňónmi

sparkle - fotkasparkle, 14. marca 2014
Linguine s paradajkami a šampiňónmi
Foto: sparkle

Dnes som na varenie nemala veľa času, no i tak sa mi podarilo pripraviť veľmi chutné a ľahké jedlo. Ak máte radi cestoviny, určite Zobraziť celý popisDnes som na varenie nemala veľa času, no i tak sa mi podarilo pripraviť veľmi chutné a ľahké jedlo. Ak máte radi cestoviny, určite vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
250-300 g
400 g celé alebo krájané
2 strúčiky
1 čl
 jemne posekaná
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Pridáme soľ, kurkumu a uvaríme cestoviny (al dente). Cestoviny budú krásne žlté. Scedíme.

  2. 2

    Medzi tým si pripravíme omáčku. Do paradajkovej zmesy na panvicu pridáme dva roztlačené strúčiky cesnaku, soľ a korenie podľa chuti. Kto má rád pikantné jedlá kľudne môže pridať aj trochu chilli. Chvíľu povaríme, kým sa chute spoja. Ja som použila lúpané a krájané paradajky z plechovky (ako pretlak), no ak máte veľa paradajok a viac času pripravte si vlastnú paradajkovú zmes - Paradajky sparte nad vriacou vodou, šupa pôjde ľahko dole. Odstráňte šupu, pokrájajte, dochuďte, chvíľu povarte a zmes máte hotovú :)

  3. 3

    Na ďalšej panvici opražíme na masielku pokrájané šampiňóny do zlata.

  4. 4

    Cestoviny zmiešame s paradajkovou omáčkou, pridáme najemno nasekanú čerstvú pažítku a šampiňóny. Posypeme nastrúhaným parmezánom.

  5. 5

    Servírujeme ešte horúce. Prizdobíme opečenými šampiňónmi a pokvapkáme olivovým olejom.

  6. 6

    Tento chutný recept dokáže pripraviť aj úplný začiatočník vo varení, tak veľa šťastia :) Snáď Vám bude chutiť ;)

Diskusia k receptu

mariamka
krasny recept, take mlade ziena a vari ako profik a dokonca vlastny blog?! pekne, len tak dalej, vitaj na Vareche :)
anina6
paráda, ja som myslela, že je to tanier nejakého šéfkuchára. veľmi sa mi páči tvoj recept, a to s tou kurkumou určite vyskúšam.
alex37
nádherné foto, jednoduché a určite chutné jedlo :-)
paploska
výborný recept, zaujala ma v ňom kurkuma. určite vyskúšam :-)
martinis
Fantastické ! Jednoduché, dostupné suroviny, raz dva hotové a určite veľmi chutné. Fotka nemá chybu, bez diskusií si zaslúžiš päť hviezdičiek :)
safran
odskúšané, výborné, len nechápem, že sa ocitlo v kolónke Indická kuchyňa... ak je niekde kurkuma, tak to nemusí byť a priori indické :-) hmmm? kurkuma je to žlté v každej "vegete" či sa už volá Solčanka alebo inak




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia