Cícerové guľôčky (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 28. decembra 2012

Veľmi sladká indická cukrovinka. Indovia z tejto dávky urobia asi 7 veľkých guľôčok (asi ako golfová loptička), my 35 :-).

35
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

175 g (rastlinný tuk)
200 g
1 PL
1 PL nasekané
1/2-3/4 čl
100 g (pomlieť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Orechy je v tomto recepte naozaj lepšie posekať nahrubo ako pomlieť najemno. V hrnci rozpustíme rastlinný tuk. Vmiešame cícerovú múku a stále miešame.

  2. 2

    Asi po 15 minútach bude múka opražená a začne vydávať orechovú arómu.

  3. 3

    Vmiešame strúhaný kokos, orechy a kardamóm. Za stáleho miešania pražíme ešte 2 minúty. Hrniec dáme preč z plameňa a pridáme cukor. Poriadne premiešame a necháme chladiť.

  4. 4

    Kým je hmota ešte stále trochu teplá, urobíme guľôčky. Hotové necháme vychladiť v chladničke - sú lepšie, keď aspoň deň postoja. Pred podávaním ich však vždy najprv necháme chvíľu v izbovej teplote. (Skladujeme v chladničke.)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Chcela som napisat, ze je lepsie pouzit ghee, ale potom ma trklo, ze si veganka :) Vyborny recept, ked som ich jedla prvykrat, nevedela som prestat.
Dnes sme sa na to podujali s priatelom a je to uzasne. Nemali sme cisty kardamon, ale mame doma "aladinove korenie do kavy", ktore a obsahuje aj skoricu a atd. a je to uplne smakove. Rozhodli sme sa, ze to bude uzasne na Vianoce, ja tento recept hodnotim plnym poctom bodov ... dakujeme !!!!!