Kotlík z Provence - Daube méridionale
Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...
Tartiflette - savojské zemiaky
Pred časom som v zážitkoch uverejnil mimoriadne závažný traktát o pôvode našich francúzskych zemiakov. Doteraz som...
Jesenná kačacinka
Kačacie stehná na červenom víne s jablkami v alkohole a pečenými zemiakmi s rozmarínom-
Crème brûlée podľa Richarda Sulíka
Crème brûlée presne tak, ako sa má robiť. Zabudnime na politiku a vychutnajme si tento...
Vianočne polienko
Rozhodla som sa upiecť niečo pre svoju neter Lucku ktorá ma dnes menini a inspirovala som sa...
RAW kakaovo-oriešková saláma
Som mlsný a mám rád sladkosti. Viem, že cukor a lacné tuky, ktoré nájdeme...
Králík po francouzsku na cibuli a bůčku
Zase jsem jednou byla zcela okouzlena receptem. Králíky upravuji moc ráda, jenže ne koupené...
Cibuľový koláč / Quiche aux Oignons
Tento koláč je veľmi chutný a sýty :) Recept je z knižky Umenie francúzskej kuchyne.
Losos á la bylinky
Milujeme ryby. Všetky druhy a takmer všetky spôsoby prípravy- okrem tých konzervovaných v paradajkovej omáčke a...
Bretónsky slivkový Far
Recept je nenáročný na prípravu a suroviny. Kto má rád bublaniny, určite si obľúbi aj...
Pstruh na spôsob dobrej gazdinky
Na Štedrý večer jeme rybacinu. Aby to nebolo nudné, začala som pripravovať pstruhy, avšak...
Mousse z údeného lososa - lososová pena
Mala som vzácnu návštevu a bolo treba pripraviť v nedeľu sviatočný obed. Rozhodla som sa pre...
Banánovo-jogurtový mousse (fototorecept)
Na dnes som pripravila podľa receptu na Nosalty pre mojich milovaných niečo sladké a osviežujúce na maškrtenie...
Kuracie terinky Champignons so sedliackymi zemiakmi
Inšpirované kuchárskou súťažou, prispôsobené našej chuti a dostupným surovinám. Pozor, prudko jedlé a vhodné...
Francúzsky cibuľový koláč (Pissaladiére)
Cesto pripravíme tak, že droždie vymiešame v 125 ml vlažnej vody a necháme na teplom mieste...
Kuracie po maďarsky
Najprv si pripravím kura, nakrájam ho na väčšie kúsky, tak 3x3 cm, osolím ho,...
Croque monsieur
Dnes večer sme prišli domov neskoro a unavený na velké vyváranie a vymýšlanie čo navečeru. Ujal...
Fougasse -provensálsky plnený chlebík
Zo surovín A (okrem masla) si vymiesime cesto. Ked sa začne formovat tak pridame rozpustene maslo a...
Vichyssoise podľa Jardu Žídeka
Počula som na ňu samé chvály, tak som ju musela vyskúšať. Inšpiráciu som našla u...
Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...
Tarte Tatin
Cesto: Studené maslo (100 g) vymixujeme s múkou, až kým nevzniknú malé hrudky. Potom ho...
Waffle z kokosového mlieka a strúhaného kokosu
Skvelé, chutné a jednoduché raňajky. Waffle ozvláštnené kokosovou chuťou sú jemné, nadýchane a určite...
Lyonský šalát
Pokrájaný cesnak rozotrite po dne panvice. Nalejte do nej 1 cm oleja a 1 až 2...
Krkovička na pive a pomarančoch
Tento recept je na 2 fázy - mäso bude najprv marinovať zopár hodín v pivovej marináde a...
Tuiles aux amandes - mandľové škridličky
Klasické francúzske sviatočné pečivo, nenáročné na prípravu a možno práve preto veľmi obľúbené.
Francúzske bravčové RILETTE
Tento recept som sa už dlho chystala urobiť. Našla som ho na stránke môjho oblúbeného blogera Matta,...
Francúzske vajíčka
Zapekané vajcia uvarené na tvrdo na francúzsky spôsob, s olivami, paradajkami a pórom :O)