
Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...

Mandľovo-čokoládové croissanty
Pripravíme si všetky ingredience. Zomleme mandle a nastrúhame čokoládu. Mandle som zomlela v mixéri, ...

Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....

Waffle z kokosového mlieka a strúhaného kokosu
Skvelé, chutné a jednoduché raňajky. Waffle ozvláštnené kokosovou chuťou sú jemné, nadýchane a určite...

Medové figy s koňakom a pistáciami
Tento recept robievam v lete, keď je sezóna fíg. A teraz mi v našich stredoeurópskych...

Créme brulée s perníkom
Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela...

Vianočne polienko
Rozhodla som sa upiecť niečo pre svoju neter Lucku ktorá ma dnes menini a inspirovala som sa...

Môj cibuľový koláč na spôsob pissaladière
Pissaladière je cibuľový koláč z kysnutého pizzového alebo chlebového cesta s ančovičkami a čiernymi olivami, typický...

RAW kakaovo-oriešková saláma
Som mlsný a mám rád sladkosti. Viem, že cukor a lacné tuky, ktoré nájdeme...

Mousse z údeného lososa - lososová pena
Mala som vzácnu návštevu a bolo treba pripraviť v nedeľu sviatočný obed. Rozhodla som sa pre...

Králík po francouzsku na cibuli a bůčku
Zase jsem jednou byla zcela okouzlena receptem. Králíky upravuji moc ráda, jenže ne koupené...

Francúzska cibuľová polievka
Cibuľku nakrájame na väčšie kocky. Cibulku restujeme na masle so soľou veľmi pomaly. Asi 45-60...

Tartiflette - savojské zemiaky
Pred časom som v zážitkoch uverejnil mimoriadne závažný traktát o pôvode našich francúzskych zemiakov. Doteraz som...

Orechové makrónky plnené mascarpone a bielou čokoládou
Makrónky s vlašskými orechmi a fantastickou chuťou plnky potešia.

Kotlík z Provence - Daube méridionale
Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...

Losos á la bylinky
Milujeme ryby. Všetky druhy a takmer všetky spôsoby prípravy- okrem tých konzervovaných v paradajkovej omáčke a...

Jesenná kačacinka
Kačacie stehná na červenom víne s jablkami v alkohole a pečenými zemiakmi s rozmarínom-

Banánovo-jogurtový mousse (fototorecept)
Na dnes som pripravila podľa receptu na Nosalty pre mojich milovaných niečo sladké a osviežujúce na maškrtenie...

Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci
Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je...

Krkovička na pive a pomarančoch
Tento recept je na 2 fázy - mäso bude najprv marinovať zopár hodín v pivovej marináde a...

Francúzsky cibuľový koláč (Pissaladiére)
Cesto pripravíme tak, že droždie vymiešame v 125 ml vlažnej vody a necháme na teplom mieste...

Kuracie po maďarsky
Najprv si pripravím kura, nakrájam ho na väčšie kúsky, tak 3x3 cm, osolím ho,...

Francúzske vajíčka
Zapekané vajcia uvarené na tvrdo na francúzsky spôsob, s olivami, paradajkami a pórom :O)

Croque monsieur
Dnes večer sme prišli domov neskoro a unavený na velké vyváranie a vymýšlanie čo navečeru. Ujal...

Lyonský šalát
Pokrájaný cesnak rozotrite po dne panvice. Nalejte do nej 1 cm oleja a 1 až 2...

Pstruh na spôsob dobrej gazdinky
Na Štedrý večer jeme rybacinu. Aby to nebolo nudné, začala som pripravovať pstruhy, avšak...

Kuracie terinky Champignons so sedliackymi zemiakmi
Inšpirované kuchárskou súťažou, prispôsobené našej chuti a dostupným surovinám. Pozor, prudko jedlé a vhodné...

Vichyssoise podľa Jardu Žídeka
Počula som na ňu samé chvály, tak som ju musela vyskúšať. Inšpiráciu som našla u...