Lyonský šalát

denisac - fotkadenisac, 4. júna 2012
Lyonský šalát
Foto: denisac
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks strúčik , pokrájaný na polovice
 na praženie
4 ks krajce bieleho bez kôrky, pokrájané na kocky veľké 1 cm
60 ml
2 ks na kolieska pokrájané
3 ks plátky , pokrájané na krátke
80 ml
3  čajové lyžičky s celým horčicovým
225 g , čakanky, púpavových listov,rukola
4




Postup

  1. 1

    Pokrájaný cesnak rozotrite po dne panvice. Nalejte do nej 1 cm oleja a 1 až 2 minúty v ňom pražte kocky chleba do zlatohneda. Tuk odsajte papierovým obrúskom a panvicu vytrite.

  2. 2

    Zohrejte v nej olivový olej a na dve minúty vložte cibuľku so slaninkou. Potom pridajte ocot a horčicu, nechajte 2 minúty vrieť, kým sa objem nezmenší o tretinu. Dressing vylejte na šalátové listy a trocha ich premiešajte, aby zmäkli.

  3. 3

    V nádobe nechajte zovrieť vodu, potom teplotu znížte, rozbite vajcia a vyklopte ich do slabo vriacej vody. Varte 3 minúty, potom ich vyberte dierkovanou lyžicou a osušte na papierovom obrúsku. Položte na šalátové listy, posypte krutónmi a hneď podávajte. Z knihy Skvelá chuť Francúzska

    Lyonský šalát  - obrázok 3

Diskusia k receptu

2010
Zaujmava stranka tato Varecha dakdo prida kompletne nezdravu kravinu a vsetci to odkladaju do KK a dakdo prida perfektny Francuzsky recept na Salad Lyonnaise a ani slovo? @Denisac nedaj sa odradit vyborny recept :)
denisac
@2010 dakujem za povzbudenie ::) veru, uz som si tu všimla vselijaké prečudesné recepty...
katarina2511
Konecne nieco normalne, zdrave - poznam ten salat, pripravujem ho casto, je perfektny. Pre seba robievam kocky razneho chleba opecene nasucho, mam to rada tak. Tesim sa na dalsie recepty. Good luck!!!
violetacamorova
Skvely recept na salat, len tie stratene vajcia robis iba vo vriacej vode? Ja so ich este nikdy nerobila, ale ked som citala recepty, tak do vody vzdy pridavali ocot. Rada by som ich konecne spravila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia