Foto: denisac
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks strúčik , pokrájaný na polovice |
|
na praženie |
|
4 ks krajce bieleho bez kôrky, pokrájané na kocky veľké 1 cm |
|
60 ml |
|
2 ks na kolieska pokrájané |
|
3 ks plátky , pokrájané na krátke |
|
80 ml |
|
3 čajové lyžičky s celým horčicovým |
|
225 g , čakanky, púpavových listov,rukola |
|
4 |
|
Postup
-
1
Pokrájaný cesnak rozotrite po dne panvice. Nalejte do nej 1 cm oleja a 1 až 2 minúty v ňom pražte kocky chleba do zlatohneda. Tuk odsajte papierovým obrúskom a panvicu vytrite.
- 2
Zohrejte v nej olivový olej a na dve minúty vložte cibuľku so slaninkou. Potom pridajte ocot a horčicu, nechajte 2 minúty vrieť, kým sa objem nezmenší o tretinu. Dressing vylejte na šalátové listy a trocha ich premiešajte, aby zmäkli.
- 3
V nádobe nechajte zovrieť vodu, potom teplotu znížte, rozbite vajcia a vyklopte ich do slabo vriacej vody. Varte 3 minúty, potom ich vyberte dierkovanou lyžicou a osušte na papierovom obrúsku. Položte na šalátové listy, posypte krutónmi a hneď podávajte. Z knihy Skvelá chuť Francúzska
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
krásny šalátik mimichodom, ako chutia púpavové listy? je to podobne rukole?