Paradajky plnené baklažánom a paprikou fotorecept

amelie - fotkaamelie, 30. augusta 2010
Paradajky plnené baklažánom a paprikou (fotorecept)
Foto: amelie

Paradajky Coeurs de boeufs (bycie srdcia) su velke, masite a stavnate. Daju sa plnit vselicim: masom, kuskusom, rybami... Mam rada bycie srdcia plnene zeleninou. Zobraziť celý popisParadajky Coeurs de boeufs (bycie srdcia) su velke, masite a stavnate. Daju sa plnit vselicim: masom, kuskusom, rybami... Mam rada bycie srdcia plnene zeleninou. V horucavach je to vyborny lahky obed, ostatne, hlavnym jedlom v stredomori je vecera.

2
porcie

Suroviny

2 ks
1 ks
1  ks
1 ks
2 pl
1 pl
1 mala vetvicka
1 ks
3 pl




Postup

  1. 1

    Vstupne suroviny by mali byt kvalitne a cerstve, najma paradajky, ktore sa tepelne upravuju kratko. Namiesto Coeurs de boeufs mozete pouzit ine velke masite paradajky, ktore sa daju plnit.

    Paradajky plnené baklažánom a paprikou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z paradajok odkrojime vrsok priblizne v 1/4. Nozom opatrne uvolnime vnutro od duziny, aby sme ju neposkodili a vnutrajsok vyberieme lyzicou. Jadierka odstranime - tento druh paradajok ich ma velmi malo. Vnutornu duzinu pouzijeme do naplne.

    Paradajky plnené baklažánom a paprikou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Paradajky zvnutra osolime a prevratime na podnos hore nohami, aby sa zbavili nadbytocnej tekutiny.

    Paradajky plnené baklažánom a paprikou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Baklazan poprepichujeme vidlickou a dame piect do rury predhriatej na 130 stupnov. Pridame k nemu papriku, tu vsak neprepichujeme a pecieme ju aj so stopkou. Po 15-20 minutach papriku aj baklazan obratime, aby sa opiekli aj z druhej strany. Zelenina sa musi piect na plechu alebo aspon na alobale, ak by praskla, stava by stiekla na dno rury.

    Paradajky plnené baklažánom a paprikou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 40-45 minutach zeleninu vyberieme z rury. Pokrajame duzinu, ktoru sme vydlabali z paradajok.

    Paradajky plnené baklažánom a paprikou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Baklazan a papriku osupeme pod studenou tecucou vodou. Z papriky vyberieme semienka.

    Paradajky plnené baklažánom a paprikou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cibulu, pazitku a chilli papriku pokrajame nadrobno, baklazan a pariku na vacsie kusky.

    Paradajky plnené baklažánom a paprikou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zeleninu zmiesame v mise, dochutime a premiesame s citronovou stavou a 1 pl olivoveho oleja.

    Paradajky plnené baklažánom a paprikou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zmesou naplnime Coeurs de boeufs, zakryjeme ich odkrojenymi vrskami a vlozime do zapekacej misy, na dno ktorej sme pridali 2 pl olivoveho oleja a vetvicku rozmarinu. Dame na 15 minut zapiect do rury predhriatej na 180 stupnov.

    Paradajky plnené baklažánom a paprikou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    K tomuto lahkemu letnemu obedu si mozeme dat pohar sucheho bieleho vina. Pripadne ruzoveho.

    Paradajky plnené baklažánom a paprikou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

babav
Krasny recept ,chutovo aj vizualne!
lucylee
Čo dodať? Jednoducho úžasné! Krásny a zdravý recept.
zdezda
mňaaam, a tie úžasné, mäsité paradajky :-)
forneta
ale toto nie je original francuzke ako sa zdá....
dandulka
poznám tieto rajčiny a mám ich veľmi rada , ten recept vyzerá výborne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia