Foto: tothatibor
Príprava je jednoduchá z dostupných surovín so skvelým výsledkom. Pochádza zrejme z Francúzka, nepohrdnú ňou ani nároční gurmáni. Hodí sa na nedeľňajšie raňajky či Zobraziť celý popisPríprava je jednoduchá z dostupných surovín so skvelým výsledkom. Pochádza zrejme z Francúzka, nepohrdnú ňou ani nároční gurmáni. Hodí sa na nedeľňajšie raňajky či večere ale aj na slávnostné tabule.
porcií
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Kvalitnú pečeň (nie mrazenú) z hydiny odblaníme a pokrájame na malé kúsky. Cibuľu, jablko a cesnak ošúpeme a pokrájame, cesnak prelisujeme.
- 2
Kým maslo roztopíme pečeň rozmixujeme a zamiešame vajíčko.
- 3
Na malom množstve oleja zapeníme cibuľu, pridáme pokrájané jablko, hrozienka, tymián, cesnak a podusíme kým jablko nezmäkne.
- 4
Do zmesi pečene a vajíčka primiešame podusenú zmes s jablkom a spolu do kašovita rozmixujeme.
- 5
Do získanej hladkej zmesi postupne za stáleho miešania pridávame teplé roztopené maslo a prepasírujeme.
- 6
Takto získanú zmes o objeme asi 500 ml nalejeme do zapekacej misky patričného objemu. Povrch posypeme zo zmesou sušenými provensálskych bylín a podľa vlastného vkusu ozdobíme napr. bobkovým listom, čili papričkami a zrnkami farebného korenia.
- 7
Vložíme do rúry vyhriatej na 100ºC.
- 8
Po 40 minútach pašteku z rúry vyberieme a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Potom odložíme do chladu. Servírujeme studené s obľúbeným pečivom či chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu