RAW kakaovo-oriešková saláma

karolbb - bez fotkykarolbb, 27. júla 2015
RAW kakaovo-oriešková saláma
Foto: karolbb

Som mlsný a mám rád sladkosti. Viem, že cukor a lacné tuky, ktoré nájdeme v bežných komerčných sladkostiach sú nezdravé. Inšpirovali ma recepty na Zobraziť celý popisSom mlsný a mám rád sladkosti. Viem, že cukor a lacné tuky, ktoré nájdeme v bežných komerčných sladkostiach sú nezdravé. Inšpirovali ma recepty na čokoládová salámy, ktoré som našiel na internete. Mnohé z nich obsahovali maslo, cukor, drvené piškóty a kandizované ovocie. Rozhodol som sa vylúčiť tieto ingrediencie a vyrobiť niečo zdravšie.

30 minút
príprava

Suroviny

275 g
85 g
85 g
30 g
25 g




Postup

  1. 1

    datle 3 min naparíme nad vodou

  2. 2

    posekáme kešu oriešky na menšie kúsky ( môžete použiť procesor)

  3. 3

    Posekáme mandle väčšie kúsky

  4. 4

    pomeliem ďatle na mäsovom mlynčeku

  5. 5

    všetko dáme do nádoby a poriadne premiešame spolu s kokosovým olejom, aby bola hmota rovnomerné a homogénna. Nepridávajte žiadne sladidlo, ďatle sú dosť sladké.

  6. 6

    z hmoty uvaľkáme valček asi 20 cm x priemer 5 cm a uložíme na hodinke do chladničky.

  7. 7

    Salámu krájame ostrým nožom, najlepšie zúbkovaným

Diskusia k receptu

dvorka
Takúto salámu robievala moja mamka keď ďatle nosila z Alžírska. Ja ďatle nemusím, preto som robievala túto salámu zo sušených mletých hrušiek, orechov a hrozienok s pridaním kakaa a na drobno nasekanej čokolády. Od kedy naše hrušky nemáme, nerobím ani túto salámu. Ale dalo by sa aj z jabĺk alebo iného doma sušeného ovocia. Teraz mám dobrú zásobu čerešní a višní. Vďaka za pripomenutie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia