Sous Vide
To je môj prvý pokus Sous Vide so sviečkovej a grilovanej zeleniny + grilovanej červenej repy. Naozaj...
Pithiviers
Po dlhom čase ma mali prísť navštíviť moje 4 priateľky. Chcela som im pripraviť niečo chutné,...
Jablkový koláč s marhuľovým džemom a s rumom
Tento veľmi chutný recept z francúzskej kuchyne som našla na Nosalty, pridávam pre milovníkov jablkových koláčov,...
Hydinová pečeňová paštéta
Príprava je jednoduchá z dostupných surovín so skvelým výsledkom. Pochádza zrejme z Francúzka, nepohrdnú ňou...
Hachis parmentier
Francúzsky recept z mletého hovädzieho mäska, nie na špeciálne príležitosti, ale zato dobrotka! :)
Rillettes
Videla som už viacero receptov na túto francúzsku špecialitu, ale rillettes s bylinkami, dobrým bielym...
Teľací medajlón s gaštanovou omáčkou
Doma moc často teľacie mäso nerobím, ale kamarátka o ňom pred pár dňami tak básnila, ...
Zapekaná zelenina
Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo...
Matcha makrónky s malinovou a čoko-pepermintovou ganache
Lahodné, prírodné, bez umelých farbív. Zasa mi zvýšili bielky, tak som sa rozhodla...
Francúzsky jablkový koláč
200 g hladkej múky, 250 g kryštálového cukru, 6 vajec, 250 ml mlieka, ...
Paradajky plnené baklažánom a paprikou
Paradajky Coeurs de boeufs (bycie srdcia) su velke, masite a stavnate. Daju sa plnit vselicim:...
Galettes
Galetky sú vlastne slané palacinky z pohánkovej múky, pochádzajúce z Bretónska. Veľmi ľahko si ich...
Lahodná pórková polievka so šalviou
Ako vložku som do nej miesto krutónov použila opražené pohánkové vločky
Polievka Ratatouille
Ratatouille patrí medzi najznámejšie francúzske pokrmy, bežne ide o zeleninovú prílohu k rôznym mäsovým a iným...
Svieže jarné minikuriatko
Mali v Metre, tak sme si povedali, že vyskúšame. Rozhodla som sa pripraviť ho...
Bravčové karé na masle a bylinkách s brokolicovým pyré
Kompinácia pohladí zmysli, naplní brucho a aj po najedení sa budete cítiť fit.
Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....
Pečené králičie stehná na víne a bylinkách
Králičie stehná som odblanila, posypala bylinkami, preliala olejom, marinovala som ich v chladničke, ...
Créme brulée s perníkom
Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela...
Polievka Julienne
Na tuk z vývaru dáme dusiť do hrnca zeleninu, ktorú sme si nakrájali na dlhé rezance...
Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke
Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a...
Francúzska nátierka
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, ...
Syrové soufflé
Ďalší recept od mojej kamarátky - výbornej kuchárky z našej babskej párty. Souffle môžete robiť z...
Mandľovo-čokoládové croissanty
Pripravíme si všetky ingredience. Zomleme mandle a nastrúhame čokoládu. Mandle som zomlela v mixéri, ...
Medové figy s koňakom a pistáciami
Tento recept robievam v lete, keď je sezóna fíg. A teraz mi v našich stredoeurópskych...
Francúzska cibuľová polievka
Cibuľku nakrájame na väčšie kocky. Cibulku restujeme na masle so soľou veľmi pomaly. Asi 45-60...
Môj cibuľový koláč na spôsob pissaladière
Pissaladière je cibuľový koláč z kysnutého pizzového alebo chlebového cesta s ančovičkami a čiernymi olivami, typický...
Lieskovcové makrónky
Ja som sa do makróniek zamilovala - páčia sa mi ako vyzerajú a mám rada koláčiky, ...
Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....