Francúzsky dedinský chlieb
Už som asi 5 dní nepiekla žiaden chlieb ani pečivo. Musela som pomíňať zamrazené zásoby, ...
Hovädzie bourguignon pre lenivých
Už vyše roka mám v kuchárskej knihe odložený recept na Hovädzie bourguignon od Zema. Plánoval som...
Levanduľový koláč
raz som kukala tv papriku a robili tento levanduľový koláč. jeho chuť je veľmi zaujímavá a...
Syrové guľky s cícerovou nátierkou
Pripravíme si suroviny na syrové guľky - odpaľované cesto.
Teľací medajlón s gaštanovou omáčkou
Doma moc často teľacie mäso nerobím, ale kamarátka o ňom pred pár dňami tak básnila, ...
Šalát zo šampiňónov
Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme ich a na masle podusíme na miernom ohni....
Pithiviers
Po dlhom čase ma mali prísť navštíviť moje 4 priateľky. Chcela som im pripraviť niečo chutné,...
Hachis parmentier
Francúzsky recept z mletého hovädzieho mäska, nie na špeciálne príležitosti, ale zato dobrotka! :)
Grilované palacinky s tvarohom a ovocím
Pripravíme si palacinkové cesto, ktoré necháme odpočívať 30 minút. Potom upečieme na olejom potretej palacinkárni...
Matcha makrónky s malinovou a čoko-pepermintovou ganache
Lahodné, prírodné, bez umelých farbív. Zasa mi zvýšili bielky, tak som sa rozhodla...
Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....
Hydinová pečeňová paštéta
Príprava je jednoduchá z dostupných surovín so skvelým výsledkom. Pochádza zrejme z Francúzka, nepohrdnú ňou...
Rillettes
Videla som už viacero receptov na túto francúzsku špecialitu, ale rillettes s bylinkami, dobrým bielym...
Pečené králičie stehná na víne a bylinkách
Králičie stehná som odblanila, posypala bylinkami, preliala olejom, marinovala som ich v chladničke, ...
Bretónsky slivkový Far
Recept je nenáročný na prípravu a suroviny. Kto má rád bublaniny, určite si obľúbi aj...
Polievka Julienne
Na tuk z vývaru dáme dusiť do hrnca zeleninu, ktorú sme si nakrájali na dlhé rezance...
Francúzsky jablkový koláč
200 g hladkej múky, 250 g kryštálového cukru, 6 vajec, 250 ml mlieka, ...
Galettes
Galetky sú vlastne slané palacinky z pohánkovej múky, pochádzajúce z Bretónska. Veľmi ľahko si ich...
Zapekaná zelenina
Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo...
Polievka Ratatouille
Ratatouille patrí medzi najznámejšie francúzske pokrmy, bežne ide o zeleninovú prílohu k rôznym mäsovým a iným...
Svieže jarné minikuriatko
Mali v Metre, tak sme si povedali, že vyskúšame. Rozhodla som sa pripraviť ho...
Paradajky plnené baklažánom a paprikou
Paradajky Coeurs de boeufs (bycie srdcia) su velke, masite a stavnate. Daju sa plnit vselicim:...
Lahodná pórková polievka so šalviou
Ako vložku som do nej miesto krutónov použila opražené pohánkové vločky
Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke
Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a...
Lieskovcové makrónky
Ja som sa do makróniek zamilovala - páčia sa mi ako vyzerajú a mám rada koláčiky, ...
Bravčové karé na masle a bylinkách s brokolicovým pyré
Kompinácia pohladí zmysli, naplní brucho a aj po najedení sa budete cítiť fit.
Crème brûlée podľa Richarda Sulíka
Crème brûlée presne tak, ako sa má robiť. Zabudnime na politiku a vychutnajme si tento...
Francúzska nátierka
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, ...
Cibuľový koláč / Quiche aux Oignons
Tento koláč je veľmi chutný a sýty :) Recept je z knižky Umenie francúzskej kuchyne.
Mandľovo-čokoládové croissanty
Pripravíme si všetky ingredience. Zomleme mandle a nastrúhame čokoládu. Mandle som zomlela v mixéri, ...
Syrové soufflé
Ďalší recept od mojej kamarátky - výbornej kuchárky z našej babskej párty. Souffle môžete robiť z...