Foto: plv
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravím kura, nakrájam ho na väčšie kúsky, tak 3x3 cm, osolím ho, okorením a obalím v múke.
- 2
Ďalej si nachystám paradajky, sprarím ich, olúpem, vyrežem stredy, rozkrájam ich na menšie kusy a idem na vec.
- 3
Na hlbokej panvici roztopím maslo, pridám jemnejšie nasekanú cibuľu a aj kura.
- 4
Kurča rýchlo opekám zo všetkých strán a sledujem cibuľu, keď mi začne žltnúť, pridám papriku, stači mi jej málo, 1/2 lyžičky je fajn.
- 5
Premiešam, zalejem bielym vínom a čakám kým sa mi odvarí alkohol. Pridávám paradajky, zakrývám pokličkou a chvíľu varím, takých 10 minút to môže byť.
- 6
Keď je kura dovarené a paradajky pustili vodu, pridám pár lyžíc smotany, prevarím, dochutím a paráda je na svete.
- 7
Prevzatý recept: Pôvodný recept opisuje celé vykostené a naporcované kura. Ako príloha sa odporúča ryža.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nič v zlom
Pekny recept 5*
v tomto recepte by som zamenil prsia za ine mäso,ktore aj zide dole krkom.inac ok.
nechcela som sa ťa dotknúť a diskutujem o tom s tebou, ako s autorom receptu, nie s inými,.
za samotný recept som ti dala 5*
predpokladám, že je každému jasné, že som písala o mäse a o atribútoch paprikášu, perkeltu a gulášu, o ničom inom.
Tvoj recept je dobry a jedlo je chutne - to sa da posudit podla pouzitych surovin. Pri nazve sa hlavne vyhybaj nazvat jedlo madarskym.
Good Luck from Canada
Som tak trošku od veci popísala, ale snáď to prežijete :-)
Obľubujú bravčové mäso
Najobľúbenejšie korenie – mletá paprika
Vo väčšom množstve sa používa masť, slanina, smotana, cesnak, cibuľa, kyslá kapusta, paprika
Najčastejšie pokrmy – lečo, guláš, perkelt, plnená paprika
Prílohy – cestoviny, tarhoňa, halušky
@laurisia tiež som vo svojich začiatkoch chcela čisté mäso,ale mamka ma poučila,že to,čo na tanieri nechcem,stačí vybrať z hrnca.A tak napr. kožu na kuracích stehnách narežem zvnútra a po udusení vyberiem.Omáčka je hutnejšia a má tú správnu konzistenciu.
Podľa mňa to vôbec nie je podstatné a trúfam si tvrdiť,že skoro nemožné.Môžme sa o tom presvedčiť na mnohých receptoch,ktoré boli zaraďované podľa toho,aká bola súťaž ☺☺☺ a recepty boli identické.Keď si pripravím klokana na mletej červenej paprike,bude sicher maďarský? Takže podľa mňa,táto debata je nepodstatná a pochybujem,že by si niekto trúfol určiť pôvod každého jedla.
onyxrestaurant.hu
www.mak.hu
pestidiszno.hu
žartovala som.
slušne som sa vyjadrila k receptu vyššie a aha, koľkí mi tu žeriete riť...
k tomu nemáš komentár????
dakujem.
aj ked u nás je to veľmi zriedka :-))))
presne ako hovoríš, treba brať veci s humorom, súhlasím :-)
akujem ti.
dakujem ti za tolerovanie chyby v nicku.
Pekný horúci deň v pohode ti prajem :-)