Foto: amelie
Tento recept robievam v lete, keď je sezóna fíg. A teraz mi v našich stredoeurópskych podmienkach oneskorene dozreli vlastné ! Menej sladké, ale s Zobraziť celý popisTento recept robievam v lete, keď je sezóna fíg. A teraz mi v našich stredoeurópskych podmienkach oneskorene dozreli vlastné ! Menej sladké, ale s medom..:)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme predhriať gril a zatiaľ si nachystáme potrebné suroviny. Na osobu rátame 3 - 4 figy. Namiesto koňaku môžeme použiť brandy.
-
2
Pistácie ošúpeme a nahrubo podrvíme alebo posekáme.
-
3
Z fíg odrežeme stopky a prekrojíme ich do kríža tak hlboko, aby sa dali otvoriť a mohli sme do nich dať maslo a pistácie. Vložíme ich do menších zapekacích misiek a doprostred každej figy dáme kúsok masla veľký ako lieskovec.
-
4
Pokvapkáme medom,
-
5
polejeme koňakom,
-
6
posypeme škoricou,
-
7
podrvenými alebo posekanými pistáciami
-
8
a dáme pod gril asi na päť minút
-
9
Podávame s gréckym jogurtom alebo s mascarpone a s pohárom ružového vína.
Diskusia k receptu