Foto: milad
Milujeme ryby. Všetky druhy a takmer všetky spôsoby prípravy- okrem tých konzervovaných v paradajkovej omáčke a netuším prečo. Losos je jednou z obľúbených, aj Zobraziť celý popisMilujeme ryby. Všetky druhy a takmer všetky spôsoby prípravy- okrem tých konzervovaných v paradajkovej omáčke a netuším prečo. Losos je jednou z obľúbených, aj keď som sa dosť našpekulovala, ako ho pripraviť tak, aby nebol suchý. Tento spôsob sa mi osvedčil, podelím sa oň s vami. Pozn.: takto sa dá pripraviť akákoľvek rybička a nepotlačí sa tým jej prirodzená chuť.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Umytého, očisteného lososa zvnútra vytrieme soľou, vložíme doň pár vetvičiek byliniek- v lete ligurček a pažítku, v zime sušený tymián, rozmarín, petržlen, kto čo rád. Na povrchu porascujeme a poukladáme kúsky masla. Pod rybičku uložíme plátok slaniny, predídeme prilepeniu kože na alobal. Ak nemáme slaninu, poslúžia surové zemiaky pokrájané na kolieska.
-
2
Zabalíme do alobalu a pečieme asi 20 - 30 min. Potom alobal otvoríme, vytvoríme akúsi mištičku a dopečieme dozlata.
-
3
Po zapečení nakoniec polejeme povrch výpekom. Už nezakrývame. Losos bude na povrchu chrumkavý a vnútri šťavnatý. Hodí sa k nemu akýkoľvek zemiakový, syrový, alebo zeleninový šalát
Diskusia k receptu