Losos á la bylinky fotorecept

milad - bez fotkymilad, 8. decembra 2011
Losos á la bylinky (fotorecept)
Foto: milad

Milujeme ryby. Všetky druhy a takmer všetky spôsoby prípravy- okrem tých konzervovaných v paradajkovej omáčke a netuším prečo. Losos je jednou z obľúbených, aj keď som sa dosť našpekulovala, ako ho pripraviť tak, aby nebol suchý. Tento spôsob sa mi osvedčil, podelím sa oň s vami. Pozn.: takto sa dá pripraviť akákoľvek rybička a nepotlačí sa tým jej prirodzená chuť.

3-4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
100 g
1 zväzok
1/2 KL
1 KL
1/2 KL
50 g dlhý tenký plátok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytého, očisteného lososa zvnútra vytrieme soľou, vložíme doň pár vetvičiek byliniek- v lete ligurček a pažítku, v zime sušený tymián, rozmarín, petržlen, kto čo rád. Na povrchu porascujeme a poukladáme kúsky masla. Pod rybičku uložíme plátok slaniny, predídeme prilepeniu kože na alobal. Ak nemáme slaninu, poslúžia surové zemiaky pokrájané na kolieska.

    Losos á la bylinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zabalíme do alobalu a pečieme asi 20 - 30 min. Potom alobal otvoríme, vytvoríme akúsi mištičku a dopečieme dozlata.

    Losos á la bylinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po zapečení nakoniec polejeme povrch výpekom. Už nezakrývame. Losos bude na povrchu chrumkavý a vnútri šťavnatý. Hodí sa k nemu akýkoľvek zemiakový, syrový, alebo zeleninový šalát

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tu slaninku by som asi vynechala,ale ak vam s nou chuti preco nie.Inak mnaaaam.S proveslanskym som este ziadnu rybku neskusala.
no veď práve, môžeme si ladiť chute, ako chceme...je tam tá alternatíva bez slaniny so zemiakmi. Treba skúsiť, je fajn.:-)
@milad ak stihnem nafotiť ako robim lososa tak vložím,podla mojich skúsenosti keď viac osolim a dlhšie pečiem tak je vysušený(a myslim že je to aj podla toho aký druh je lososa),ak máš možnosť "nalož" si rybu tak ako sa ju chystáš piecť(bylinky,koreniny a pod.) pokvapaj citonovou šťavou,trochou oleja a nechaj odležať trebárs aj cez noc v chlade prikryte potrvinovou foliou,ktorú pred pečením odstránim,plech s trochou oleja - tolko aby nebol celkom suchý vložím do rúry rozohriať a na taký horúci plech opatrne vložím rybu a dám späť do rúry a upečiem, možno sa ti to "osvedčí" a budeš spokojná,pekný víkend