Créme brulée s perníkom
kuchári z hotela Matyšák v Bratislave, 10. decembra 2009
Foto: Pravda - Marek Velček
Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto Zobraziť celý popisAké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šľahačku spolu s vanilkovým strukom (pozri náš tip) a nastrúhaným perníkom zahrejeme na asi 95 °Celzia a pri tejto teplote tiahneme (teda pomaly varíme tak, aby šľahačka nevrela) asi 15 minút. Precedíme. Žĺtky spolu s cukrom zmiešame a pridáme šľahačku.
- 2
Následne zalejeme do zapekacích misiek a dáme do vodného kúpeľa na asi 20 – 25 minút. Hotové brulée posypeme hnedým cukrom a skaramelizujeme. Ozdobíme ovocím.
- 3
Náš tip: Vanilkový struk prekrojíme, opačnou stranou noža vyberieme semiačka a pre lepšiu chuť uvaríme v šľahačke aj samotný struk, ktorý potom vyberieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu