Créme brulée s perníkom

Branislav Križan, Peter Fumač a Adam Klas
kuchári z hotela Matyšák v Bratislave, 10. decembra 2009
Créme brulée s perníkom
Foto: Pravda - Marek Velček

Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto Zobraziť celý popisAké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
50 g
100 g
1 ks
0,5 l




Postup

  1. 1

    Šľahačku spolu s vanilkovým strukom (pozri náš tip) a nastrúhaným perníkom zahrejeme na asi 95 °Celzia a pri tejto teplote tiahneme (teda pomaly varíme tak, aby šľahačka nevrela) asi 15 minút. Precedíme. Žĺtky spolu s cukrom zmiešame a pridáme šľahačku.

  2. 2

    Následne zalejeme do zapekacích misiek a dáme do vodného kúpeľa na asi 20 – 25 minút. Hotové brulée posypeme hnedým cukrom a skaramelizujeme. Ozdobíme ovocím.

  3. 3

    Náš tip: Vanilkový struk prekrojíme, opačnou stranou noža vyberieme semiačka a pre lepšiu chuť uvaríme v šľahačke aj samotný struk, ktorý potom vyberieme.

Diskusia k receptu