Zapekaná zelenina

redakcia - fotkaredakcia, 4. júla 2009
35 minút
na 180 °C

Suroviny

60 ml
500 g
4 strúčiky
 štipka
650 g
2 ks
60 ml
25 g
130 g
2-3 vetvičky




Postup

  1. 1

    Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo maslom.

  2. 2

    Vo veľkej panvici zohrejeme polovicu oleja a dáme doň cukety s polovicou cesnaku. Stále miešame a smažíme na slabom plameni asi 8 minút, až kým začne zelenina mäknúť. Osolíme ju, okoreníme, pridáme muškátový oriešok a zarovnáme na pekáči.

  3. 3

    Vršok paradajok narežeme, vložíme ich na 20 sekúnd do vriacej vody, potom ich olúpeme a nahrubo pokrájame.

  4. 4

    Vo zvyšnom oleji na slabom plameni 5 minút smažíme cibuľu, pridáme k nej zvyšný cesnak, paradajky, víno a petržlenovú vňať. Ďalej miešame a dusíme 10 minút, kým sa nevyparí všetka tekutina.

  5. 5

    Cukety preložíme na pekáč, posypeme syrom a navrch dáme paradajkovú zmes, na ňu vetvičky tymianu a zapekáme asi 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia