na 180 °C
Postup
-
1
Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo maslom.
- 2
Vo veľkej panvici zohrejeme polovicu oleja a dáme doň cukety s polovicou cesnaku. Stále miešame a smažíme na slabom plameni asi 8 minút, až kým začne zelenina mäknúť. Osolíme ju, okoreníme, pridáme muškátový oriešok a zarovnáme na pekáči.
- 3
Vršok paradajok narežeme, vložíme ich na 20 sekúnd do vriacej vody, potom ich olúpeme a nahrubo pokrájame.
- 4
Vo zvyšnom oleji na slabom plameni 5 minút smažíme cibuľu, pridáme k nej zvyšný cesnak, paradajky, víno a petržlenovú vňať. Ďalej miešame a dusíme 10 minút, kým sa nevyparí všetka tekutina.
- 5
Cukety preložíme na pekáč, posypeme syrom a navrch dáme paradajkovú zmes, na ňu vetvičky tymianu a zapekáme asi 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu