Lahodná pórková polievka so šalviou fotorecept
Foto: kukulienka71
Ako vložku som do nej miesto krutónov použila opražené pohánkové vločky
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistený a na kolieska pokrájaný pór bez vňate popražte na oleji, kým zvädne. Podlejte ho vínom, nechajte skoro všetko odpariť a následne zalejte vývarom prípadne vodou.
-
2
ochuťte soľou, ak treba a priveďte polievku k varu. Vtedy pridajte pokrájaný veľký zemiak.
-
3
Na ochutenie stačia dva lístky čerstvej šalvie. polievku varte na miernom ohni, kým zemiaky zmäknú.
-
4
Celú aj so šalviou pomixujte ponorným mixérom, zjemnite šľahačkovou smotanou, vypnite zdroj tepla a pridajte kúsok obyčajného masla.
-
5
kým sa varila polievka, stihnete na kvapke masla slabo popražiť pohánkové vločky ako vložku do polievky namiesto obligátnych krutónov. Zaliate horúcou polievkou za chvíľku pomäknú, len sem-tam ostanú chrumkavé.
-
6
Polievka je chutná teplá aj studená, tak vám k nej prajem dobrú chuť.
@sarkajanosikova , môže sa nahradiť smotanou na varenie, ale kvalitnejšia a chuťovo lepšia je pre mňa osobne šľahačková smotana. Čím vyššie percento tuku, tým lahodnejšia chuť;-)
Ďakujem za milý komentár, pozriem si pridaný link. Mimovoľne som sa pousmiala nad tvojou vetou, že v polievke vynecháš múku a radšej pridáš krutóny. Tie nie sú z múky?:-) Aj my ich máme radi, cesnakové sú naj;-)