Foie gras de canard fotorecept

Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 9. októbra 2014
Foie gras de canard (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
5 strúčikov
2 PL
1 PL
2 ks
1 PL
100 g
8 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečeň nakrájame na malé kocky, polovicu orestujeme na olivovom oleji a cesnaku.



  2. 2

    Pridáme soľ, korenie, nasekané chilli, koňak a víno.



  3. 3

    Podusíme asi 5 min, potom pridáme 10g šípkového džemu.

  4. 4

    Necháme vychladnúť a domiešame aj pečeň, ktorú sme si odložili. Vložíme do formy a necháme zatuhnúť v chlade asi 30 min Toasty opečieme na sucho a potrieme cesnakom Podávame s kvapkou šípkového džemu a listovým šalátom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
zaujímavé, zvláštne. Najskôr by som to musela ochutnať, než by som k tomu odsúdila kačaciu pečeň. Na tej si pochutnám pri klasickom pôvodnom recepte len tak usmažená v tuku.

Pridaj komentár k receptu: