Linecké koláčiky
Linecké koláčiky

Linecké koláčiky

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave , 21. decembra 2020
Linecké koláčiky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 ks
porcií
8 minút
na 180 °C

Suroviny

750 g
250 g
500 g
1 ks
štipka
Na potretie:
podľa chuti (marhuľový, ríbezľový)




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky odstáť na 2 hodiny.

  2. 2

    Potom vyvaľkáme cesto na hrúbku 4–5 mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Polovicu vykrojených koláčikov necháme celých a do druhej polovice vykrojíme menšou formičkou uprostred menšie koliesko, hviezdičku alebo srdiečko.

  3. 3

    Poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch 8 minút. Vychladnuté natrieme džemom a zlepíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia