Linecké koláčiky
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave , 21. decembra 2020
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave , 21. decembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 ks
porcií
porcií
8 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
750 g |
|
250 g |
|
500 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Na potretie: | |
podľa chuti (marhuľový, ríbezľový) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky odstáť na 2 hodiny.
- 2
Potom vyvaľkáme cesto na hrúbku 4–5 mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Polovicu vykrojených koláčikov necháme celých a do druhej polovice vykrojíme menšou formičkou uprostred menšie koliesko, hviezdičku alebo srdiečko.
- 3
Poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch 8 minút. Vychladnuté natrieme džemom a zlepíme.
Tiež linecké koláčiky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu