Linecké koláčiky
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave , 21. decembra 2020
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave , 21. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 ks
porcií
porcií
8 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky odstáť na 2 hodiny.
- 2
Potom vyvaľkáme cesto na hrúbku 4–5 mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Polovicu vykrojených koláčikov necháme celých a do druhej polovice vykrojíme menšou formičkou uprostred menšie koliesko, hviezdičku alebo srdiečko.
- 3
Poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch 8 minút. Vychladnuté natrieme džemom a zlepíme.
Tiež linecké koláčiky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu