Palacinka

tlustoch - fotkatlustoch, 23. mája 2011

Tento recept už dávnejšie mám z televízie.

18 - 20
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg  struhané
2 ks
1 ks
1 Pl
1 Čl
0,5 kg




Postup

  1. 1

    Zemiaky nastruháme na jemno, vytlačíme a zlejeme tekutinu /teda škrob/. Pridáme nastruhanú cibulu,vajco,olej a soľ.Všetko dôkladne premiešame,necháme stáť 10 min. Potom pridáme hladkú múku , jemne tekúte cesto upravíme vlažným mliekom.

  2. 2

    V panvici na oleji pečieme obojstranne do zlatová ako klasické palaciky. Tieto palačinky môžeme plniť smaženými hríbami na vajíčku, smaženými mozočkami, prípadne ich stymito plkami môžeme zapekať v rúre keď ich polejeme s rozmiešanou kyslou smotanou a s vajcom. No a môžeme ich jesť aj bez plnky a bez zapečenia, sú fantastické, sýte a chutné. Určite si pochutíte a ešte kním pasuje pekne spenené pivko.

Diskusia k receptu

ancicka
Neviem prečo sa ten škrob zlieva.Ved potom dávaš pol kila múky...,škrob zahustuje a netreba potom dávať toľko múky.A je to obyčajna zemiakova placka,nie palacinka.
sovka62
No, tekutina sa zlieva, aby nebolo treba veľa múky a aby placky boli chrumkavé. Ale nevylieva sa, nechá sa postáť, škrob sa usadí na dne nádoby, voda sa zvrchu zleje a škrob sa pridá späť k zemiakom.
Aj my podobne robíme zemiakové placky, cibuľu vynechávam, ale v porovnaní s týmto receptom dávam navyše cesnak, MČK a majorán.
frezia68
Ale placky bez cesnaku a majoránky.....skús pridať,výborne ochutia.
tlustoch
Tento druh palaciniek som opísal s televízie s Papriky tam to tak nazvali. To všetko ako to spravili, ja som to presne zopakoval, tak že kto chce nech to spraví ako som to napísal , ja som to už spravil niekolko krát a zožal som obrovské úspechy. Že čo všetko sa ešte dáva to sa človek čuduje ako kyslá kapusta, rajčinový pretlak atď. Jednoducho toto sa nedá s plackami porovnať hoci ako to upravíte, jak som to napísal je to jemná a chutná lahôdka.
evanaaa
Tlustoch, veď aj placky sa plnia rôznymi plnkami, aj kuracím mäsom, a inými surovinami, možno maďari pojem " zemiaková placka " nepoznajú, tak sú to akože palacinky, ale je to totožné s tými spomenutými. Len sa divím, že to poznáš len z TV Paprika, keď u nás to dávno beží, tie placky-palacinky zemiakové.
tlustoch
Milá spoločnosť teší ma,že môj recept vzbudil takú pozornosť. No ale dajte si ruku na srdce, že nikto z vás tieto palacinky nespravil . Spravte ich tak, ako som napísal nič nepridávajte,lebo sa nedozviete ako v skutočnosti chutia, veď tie suroviny nie su tak drahé a budete vidieť, že v ústach budete mať nebíčko a nie zapach cesnaku. Drahá EVANAAA ja sa tebe divím, že poznáš akurát cesnakové zemiakové placky, a tie moje palačinky si nespravíš a nespravíš, asi z trucu. Mimochodom ľubim cibulu, cesnak, zeleninu a ovocie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia