Tento recept už dávnejšie mám z televízie.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky nastruháme na jemno, vytlačíme a zlejeme tekutinu /teda škrob/. Pridáme nastruhanú cibulu,vajco,olej a soľ.Všetko dôkladne premiešame,necháme stáť 10 min. Potom pridáme hladkú múku , jemne tekúte cesto upravíme vlažným mliekom.
- 2
V panvici na oleji pečieme obojstranne do zlatová ako klasické palaciky. Tieto palačinky môžeme plniť smaženými hríbami na vajíčku, smaženými mozočkami, prípadne ich stymito plkami môžeme zapekať v rúre keď ich polejeme s rozmiešanou kyslou smotanou a s vajcom. No a môžeme ich jesť aj bez plnky a bez zapečenia, sú fantastické, sýte a chutné. Určite si pochutíte a ešte kním pasuje pekne spenené pivko.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj my podobne robíme zemiakové placky, cibuľu vynechávam, ale v porovnaní s týmto receptom dávam navyše cesnak, MČK a majorán.