Kel s orechami

repkica - bez fotkyrepkica, 27. októbra 2010
Kel s orechami
Foto: repkica

Tento recept vznikol u nás doma náhodou, ale verím, že aj Vám bude chutiť :-)

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

100 g, prerastená
1 ks
1 ks
hrsť posekané
1 PL




Postup

  1. 1

    Kel rozdelíme na jednotlivé listy, umyjeme, pokrájame na hrubé rezance a posolíme.

  2. 2

    Slaninku pokrájame popražíme na panvici, pridáme pokrájanú cibuľu a posekané orechy. Všetko jemne opražíme a pridáme kel.

  3. 3

    Podlejeme tromi PL vody, pridáme sójovú omáčku a čierne korenie. Sprudka osmahneme 3-5 minút. Kel má byť chrumkavý a uchová si sviežu zelenú farbu. Podávame s bielym chlebom, alebo francúzskou bagetou. Ak máte chuť, môžete pridať údený tofu syr, alebo na kocky pokrájanú šunkovú salámu. Kreativite sa medze nekladú :-)

Diskusia k receptu

sracz
Tak teda Repkico - "dzifče mojo", zapisala ši še takoj a bars paradňe! Ja som už ozaj výmyselník, ale na kombináciu kel (mimochodom môj obľúbený) a orechy by som sám neprišiel. Tak toto mušim oprobovac a zjesc, aj keby me malo rozpučic! Ďakujem a vitaj!
repkica
Ďakujem za milé privítanie, mnohí ste ma inšpirovali pri hľadaní niečoho "mňam"
evanaaa
Recept - novinka! Ale prečo sa musí kel rozoberať , nie je to zbytočné, nestačí ho nakrájať tak ako je ( len rozdelený na štvrťky )?
repkica
Ja mávam kel zo záhradky a ten je redší a viac ušpinený hlinou, ale ak máte kel hustý, naozaj ho netreba rozoberať :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia