Foto: jody
Samé dobroty z maminej záhrady, no kto by tomu odolal??? :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji udusime mrkvu nakrajanu na drobno, pridáme fazuľku nakrájanú na šikmo a zemiakya opekáme.
-
2
Pridáme kôpor, soľ, petržlenovú vňať a opekáme ďalej.
-
3
Zalejeme vrelou vodou, prisypeme zelerovú vňať, zjemníme domácim maslom a uvaríme do mäkka.
-
4
Zahustíme zátrepkou zo škrobu, korenia, kurkumy a petržlenovej vňate, necháme minutku prevrieť a vypneme. Nakoniec zamiešame domáci jogurt.
-
5
Kysnuté cesto rozvalkáme natenko a natrieme zmesou rôznych byliniek a korenín namočených v oleji. Preložíme a znovu rozvaľkáme a znovu natrieme a takto až kým nás to baví. My sme cesto rozdelili vo troje a na každom bola iná kombinácia. Pečieme v rúre na 180 cca 20 min.
-
6
No a potom už len servírujeme a cpeme sa.
-
7
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu