Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré fotorecept
Foto: nonna
Ľahké jedlo so šetrne a rýchlo tepelne spracovanou zeleninou, takže jej konzistencia tkaniva zostáva čiastočne v pôvodnom stave a vitamíny a živé enzými nie Zobraziť celý popisĽahké jedlo so šetrne a rýchlo tepelne spracovanou zeleninou, takže jej konzistencia tkaniva zostáva čiastočne v pôvodnom stave a vitamíny a živé enzými nie sú úplne zdegradované, čiže si uchovávajú svoju účinnosť. Ochutené je hlavne pikantnosťou papriky a typickou chuťou tymiánu. Omáčka krémovosametovej konzistencie vytvára na jazyku horkastozasmušilú chuť bryndze podporenú jemnou voňavosťou a kyslosťou vína. Celkový efekt pôsobí netradične a zvláštne.
porcia
príprava
na 40 °C
Suroviny
17 ks |
|
120 g (cukina) |
|
1 ks |
|
cca 15 g |
|
1 1/4 ČL |
|
|
|
Omáčka: | |
90 g |
|
0,50 dl |
|
cca 10 g |
|
1 ČL (na zahustenie) |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Fazuľku očistíme od fúzov, umyjeme, pokrájame na cca 1,5 cm dlhé kúsky, papriku umyjeme, zbavíme kostrnky so semenníkom, pokrájame na tenké krúžky /tie s väčším priemerom prekrojíme napoly/, cukinu umyjeme, neošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
-
3
Väčšiu polovicu masla rozohrejeme, pridáme papriku, fazuľku, tymián, mierne osolíme a za miešania osmahneme počas päť minút.
-
4
Potom prihodíme tekvicu a miešame na ohni ešte päť minút. Snažíme sa držať v teple, pokiaľ nespravíme omáčku.
-
5
Rozmiešame vo víne solamyl.
-
6
Rozohrejeme zostatok masla, zalejeme vínom so solamylom, okoreníme provensálskymi bylinkami a za miešania necháme mierne prehriať asi štyri minúty.
-
7
Nakoniec pridáme bryndzu a vmiešame do vínnovej omáčky, aby vznikla hladká konzistencia. Miešame na slabom ohni desať minút.
-
8
Servírujeme s osmahnutou zeleninou.
-
9
Moja prvá degustátorka- modlivka Livka.
Diskusia k receptu