Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré fotorecept

nonna - fotkanonna, 15. augusta 2013
Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré (fotorecept)
Foto: nonna

Ľahké jedlo so šetrne a rýchlo tepelne spracovanou zeleninou, takže jej konzistencia tkaniva zostáva čiastočne v pôvodnom stave a vitamíny a živé enzými nie Zobraziť celý popisĽahké jedlo so šetrne a rýchlo tepelne spracovanou zeleninou, takže jej konzistencia tkaniva zostáva čiastočne v pôvodnom stave a vitamíny a živé enzými nie sú úplne zdegradované, čiže si uchovávajú svoju účinnosť. Ochutené je hlavne pikantnosťou papriky a typickou chuťou tymiánu. Omáčka krémovosametovej konzistencie vytvára na jazyku horkastozasmušilú chuť bryndze podporenú jemnou voňavosťou a kyslosťou vína. Celkový efekt pôsobí netradične a zvláštne.

1
porcia
5 minút
príprava
24 minút
na 40 °C

Suroviny

17 ks
120 g (cukina)
1 ks
cca 15 g
1 1/4 ČL
Omáčka:
90 g
0,50 dl
cca 10 g
1 ČL (na zahustenie)
1 ČL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Fazuľku očistíme od fúzov, umyjeme, pokrájame na cca 1,5 cm dlhé kúsky, papriku umyjeme, zbavíme kostrnky so semenníkom, pokrájame na tenké krúžky /tie s väčším priemerom prekrojíme napoly/, cukinu umyjeme, neošúpeme a nakrájame na malé kúsky.

    Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Väčšiu polovicu masla rozohrejeme, pridáme papriku, fazuľku, tymián, mierne osolíme a za miešania osmahneme počas päť minút.

    Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom prihodíme tekvicu a miešame na ohni ešte päť minút. Snažíme sa držať v teple, pokiaľ nespravíme omáčku.

    Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozmiešame vo víne solamyl.

    Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozohrejeme zostatok masla, zalejeme vínom so solamylom, okoreníme provensálskymi bylinkami a za miešania necháme mierne prehriať asi štyri minúty.

    Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec pridáme bryndzu a vmiešame do vínnovej omáčky, aby vznikla hladká konzistencia. Miešame na slabom ohni desať minút.

    Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Servírujeme s osmahnutou zeleninou.

    Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Moja prvá degustátorka- modlivka Livka.

    Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia