Grécka ryža s citrónom (príloha)
Foto: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Vynikajúca príloha gréckeho pôvodu, ktorá rozvonia každé jedlo. Aromatická grécka ryža s citrónom sa hodí najmä ako Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Vynikajúca príloha gréckeho pôvodu, ktorá rozvonia každé jedlo. Aromatická grécka ryža s citrónom sa hodí najmä ako príloha
ku grilovanému mäsu, špízom alebo rybám. Ak si chcete ozvláštniť prílohu k jedlám, odporúčam tento recept vyskúšať.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu poriadne premyjeme pod tečúcou vodou, aby sme ju zbavili čo najviac škrobu.
- 2
Potom ju zalejeme vodou a necháme 10 minút postáť vo vode. Potom ju znova premyjeme a poriadne scedíme, môžeme ju ideálne aj osušiť v papierovej utierke.
- 3
V hrnci na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku.
- 4
Keď je cibuľa priesvitná, pridáme do hrnca umytú ryžu a 2 minúty ju restujeme.
- 5
Ryžu zalejeme 500 ml vývaru, osolíme ju a varíme odokrytú do mäkka (približne 15 minút).
- 6
Keď je ryža takmer hotová, zakryjeme ju s pokrievkou a necháme 10 minút postáť (mimo plameňa). Tento krok takisto zabezpečí, že si ryžové zrnká zachovajú ideálnu štruktúru.
- 7
Do hotovej ryže potom vmiešame šťavu z 2 citrónov a kôru z 1 citróna a tiež umytú a nasekanú petržlenovú vňať, prípadne aj kôpor.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to je fakt zbytocny krok