Postup
-
1
Na dno do nahriatej polievkovej misy vložíme žemle, ktoré sme nakrájali na plátky a opiekli na 30 g masla.
- 2
Zalejeme ich časťou vajec, ktoré sme rozšľahali a osolili, a posypeme časťou nastrúhaného ementálu a parmezánu alebo čedaru.
- 3
Na to opäť ukladáme ďalšie vrstvy žemle, vajec a opäť syra. Odložíme na teplé miesto.
- 4
Na PL masla si doružova usmažíme cibuľku, ktorú sme posekali nadrobno, zalejeme ju časťou mlieka, uvaríme domäkka a zmixujeme.
- 5
Do mlieka, ktoré sa nám zvýšilo, dáme cibuľový pretlak a varíme. Do polievkovej misy nalejeme mlieko, ktoré je ochutené cibuľou, tesne pred podávaním.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu