Mliečna polievka s cibuľou

redakcia - fotkaredakcia, 25. augusta 2009

Suroviny

250 g
50 g
50 g
50 g
3 ks
2 ks
1500 ml




Postup

  1. 1

    Na dno do nahriatej polievkovej misy vložíme žemle, ktoré sme nakrájali na plátky a opiekli na 30 g masla.

  2. 2

    Zalejeme ich časťou vajec, ktoré sme rozšľahali a osolili, a posypeme časťou nastrúhaného ementálu a parmezánu alebo čedaru.

  3. 3

    Na to opäť ukladáme ďalšie vrstvy žemle, vajec a opäť syra. Odložíme na teplé miesto.

  4. 4

    Na PL masla si doružova usmažíme cibuľku, ktorú sme posekali nadrobno, zalejeme ju časťou mlieka, uvaríme domäkka a zmixujeme.

  5. 5

    Do mlieka, ktoré sa nám zvýšilo, dáme cibuľový pretlak a varíme. Do polievkovej misy nalejeme mlieko, ktoré je ochutené cibuľou, tesne pred podávaním.

Diskusia k receptu