Jogurt je celkom široko používaný a obľúbený v mnohých variáciách. Stále však nedokážeme doceniť využitie jeho chuti v kombinácii s jednoduchou chuťou iných základných Zobraziť celý popisJogurt je celkom široko používaný a obľúbený v mnohých variáciách. Stále však nedokážeme doceniť využitie jeho chuti v kombinácii s jednoduchou chuťou iných základných potravín tak, ako to vedia v oblastiach jeho snáď najširšieho použitia - východnom Stredomorí. Sledujte, aký jogurt kupujete, prečítajte si jeho zloženie. Dobrý a zdravý výsledok nedosiahnete s odtučnenými "výrobkami", ktoré musia byť stužené škrobom a niekedy ďalšími, ešte menej vhodnými "lepidlami".
porcia
príprava
Postup
-
1
Vezmite jeden kelímok kvalitného bieleho jogurtu (podľa chuti od 3 % tuku po smotanový, ale určite bez škrobov, sušených mliečnych bielkovín = sušená srvátka a iných stužovadiel...). Kvalitný jogut je len z mlieka, prípadne smotany, jogurtovej kultúry.
- 2
Pridajte vylúskané jadrá vlašských orechov a podľa chuti jednu až dve polievkové lyžice medu, vhodnejší je tekutejší.
- 3
Zamiešajte a môžete jesť :o)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
s medom a orechom je to fajn, poznam