Jogurtová pochúťka

kltko - fotkakltko, 22. augusta 2013

Jogurt je celkom široko používaný a obľúbený v mnohých variáciách. Stále však nedokážeme doceniť využitie jeho chuti v kombinácii s jednoduchou chuťou iných základných potravín tak, ako to vedia v oblastiach jeho snáď najširšieho použitia - východnom Stredomorí. Sledujte, aký jogurt kupujete, prečítajte si jeho zloženie. Dobrý a zdravý výsledok nedosiahnete s odtučnenými "výrobkami", ktoré musia byť stužené škrobom a niekedy ďalšími, ešte menej vhodnými "lepidlami".

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

200 ml
2 PL
3-4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vezmite jeden kelímok kvalitného bieleho jogurtu (podľa chuti od 3 % tuku po smotanový, ale určite bez škrobov, sušených mliečnych bielkovín = sušená srvátka a iných stužovadiel...). Kvalitný jogut je len z mlieka, prípadne smotany, jogurtovej kultúry.

  2. 2

    Pridajte vylúskané jadrá vlašských orechov a podľa chuti jednu až dve polievkové lyžice medu, vhodnejší je tekutejší.

  3. 3

    Zamiešajte a môžete jesť :o)

Diskusia k receptu

afataga
suhlasim, tie nizkotucne veci nie su na jedenie :-), tak na co vlastne su?
s medom a orechom je to fajn, poznam
gabikapb
Veľmi dobré papanie, pridávam aj trošku škorice :-) veľmi chutné, odkedy som jogurt ochutnala takýto, ochutené si ani nekupujem :-)
concord
Ja by som tam ešte pridal zakysanku s jahodami a kyslou kapustou. Potom by to bolo ešte zdravšie a hlavne použite kvalitný biely jogurt firmy Fanone. Ten je najzdravší, bez konzervačných látok.
anina6
aj ja si robím domáci jogurt s medom a orechami a ešte ovsené vločky, vynikajúce.
ildinka
Fanone..áno bez konzervantov -zato vydržia mesiac....niekedy aj viac..zázrak.....
kltko
mandle môžu byť dobrá varianta - zrejme bez šupky alebo nasucho zľahka opražen?