Grécke kuluri alebo kysnuté kolieska v sezame fotorecept
Foto: sonulienka
Tento recept som získala od jednej milej panej, ktorá je Slovenka žijúca v Grécku a s jej dovolením si ho ukladám sem, lebo recept Zobraziť celý popisTento recept som získala od jednej milej panej, ktorá je Slovenka žijúca v Grécku a s jej dovolením si ho ukladám sem, lebo recept sa mi páči a chutí nám to.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
720 g |
|
400 g vlažná |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
Kvások: | |
50-100 ml vlažná |
|
42 g |
|
1 ČL |
|
Na namáčanie: | |
200 ml |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
(biely, čierny) |
|
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Najprv som si prevarila 200 ml vody s 1 PL medu a nechala vychladnúť. Potom som si urobila kvások, keď mi kvások vzišiel, preosiala som múku, pridala všetky suroviny do cesta a kvások a vypracovala som v stroji 10 minút cesto. Cesto musí byť vláčne, tak ak by sa Vám zdalo hustejšie, môžete si pridať 3-4 PL vody. Potom som si nechala 60 minút nakysnúť. Cesto som nefotila.
- 3
Po nakysnutí som cesto rozdelila na 11 ks - 125 g guličiek a vyšúľala z nich asi 20-21 cm dlhé šúľky, ktoré som spájala do koliesok.
- 4
No a namáčala som každé koliesko vo vychladnutej medovej vode a vložila do misky so sezamom a dobre poobaľovala. Obalené kolieska som uložila na plech na papier na pečenie. Nechala som ich ešte podkysnúť 20 minút. Piekla na 200 stupňov 20 minút do ružova. Ale tu si už každá svoju rúru poznáte, tak si sledujte podľa seba.
- 5
Upečené.
- 6
Prekrojené na tanieriku.
- 3
Srdečne ďakujem a pozdravujem.
Srdečne ďakujem.