Foto: archaa
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (pasta) |
|
100 g |
|
1 ks |
|
200 g čerstvé |
|
150 g |
|
4 ks |
|
100 g |
|
6 PL |
|
čerstvé (pár lístkov) |
|
60 g strúhaný |
|
2 PL nasekaná |
|
|
|
|
Postup
-
1
Maslo roztopíme v panvici a do sklovita na ňom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šunku, pridáme očistené a nakrájané huby a necháme pár minút spolu dusiť. Medzitým si nakrájame pečienku a paradajky. Všetko pridáme do panvice, zalejeme vínom, necháme prejsť varom, osolíme, okoreníme a pridáme šalviové lístky.Ešte pár minút podusíme, ale nie príliš dlho, pečienka by mala byť vo vnútri troška ružová.
- 2
Pastu uvarenú al dente pridáme do panvice, odstavíme a premiešame. Na tanieri posypeme parmezánom a petržlenovou vňaťou.
- 2
Diskusia k receptu