Kapustové závitky v paradajkovej omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 12. októbra 2009
2
porcie
20 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
100 g
200 g
150 g
1 konzerva
2 ks
2 strúčiky
2 PL
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Kapustu očistíme, odstránime vonkajšie listy, hlúb vyrežeme a vnútorné listy oddelíme. Listy blanšírujeme vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Mozarellu nakrájame na malé kocky. Dobre odkvapkané kapustové listy rozložíme na pracovnú dosku a 3 – 4 listy navrstvíme jeden na druhý. Na listy dáme nakrájanú mozarellu a skrútime ich do závitkov.

  2. 2

    Na panvici rozpálime olej a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak a opražíme do sklovita. Olúpané paradajky prepasírujeme a pridáme k cibuli. Okoreníme nasekanou bazalkou. Závitky navrstvíme do ohňovzdornej nádoby.

  3. 3

    Zalejeme omáčkou, ktorú sme ochutili soľou a mletým čiernym korením. Posypeme nastrúhaným syrom. Zapekáme na grile asi 12 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia