Syr s provensálskym korením

ivica - bez fotkyivica, 30. januára 2010
Syr s provensálskym korením
Foto: ivica

Ak organizujete párty,alebo neviete čo s obschnutým syrom,naložte ho do oleja, prichuťte bylinkami a cibuľou a nechajte postáť...

Suroviny





Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na 1/4 mesiačiky, nasolíme a necháme postáť. Syr- akýkoľvek, nakrájame na kocky 1x1 cm. Do zaváraninového pohára vrstvíme postupne syr, cibuľu, posypeme to korením a zalejeme olejom. Necháme postáť najmenej 24 hodín.

  2. 2

    Môžeme použiť syr tvrdý, s bielou plesňou, s modrou plesňou, aj všetky dokopy. Olej je vhodný olivový, no nie je nutný, možno je použiť aj akýkoľvek kvalitný rastlinný. Provensálske korenie pomrvíme medzi prstami, lepšie sa uvolní vôňa a chuť. Cibuľu sme nasolili vopred, tak pre istotu dosolime v prípade potreby až po odstáti. Olej je konzervant, takže syr vydrží veľmi dlho, no nie večne. Ak použijete kvalitný olej a syr v ňom nebol príliš dlho, možno ho použiť pri vhodnom skladovaní znova.

  3. 3

    Hodí sa k tomu biele pečivo, (nebolo k dispozícii pri fotení) alebo bageta. Kúsky pečiva si pri konzumácii namáčame do oleja.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia