Maslo s medvedím cesnakom fotorecept
Jednoduché na prípravu a skvelé na hrianku, cestoviny a fantastické na steak.
príprava
Postup
-
1
Čo nám treba.
-
2
Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote cca 2 hodiny. Nakrájame ho na menšie kúsky, vložíme do mixéra spolu s nakrájanými listami medvedieho cesnaku. Mixujeme, pridáme citrónovú šťavu, soľ a korenie podľa chuti.
- 3
Potom preložíme do misy, premiešame vareškou a podľa potreby dochutíme.
- 4
Zabalíme do potravinárskej fólie, vytvarujeme valček a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
- 5
Hotovo. Ako prvé sme ochutnali na hrianke - MŇAM!
- 6
Časť masla nakrájame, každý kúsok zabalíme, vložíme do vrecúška a šup do mrazničky. Už sa tešíme na steaky potreté s týmto maslom.
- 7
Dnes som ešte kúpila maslo, bolo v akcii, zajtra pôjdeme na medvedí cesnak a mám za úlohu urobiť ešte 2-3 dávky do mrazničky. Manžel a syn sa nevedia dojesť s hriankou. Steaky sú zatiaľ len v pláne.
Tiež maslo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Vypadá to jako velkovýroba, krááása!! Chlapi by měli být spokojení a nosit tě na rukách!!
Aj ja si myslím, že by ma mali nosiť na rukách.
Až som chuť na takú hrianku dostala :)