Škoricovo-kávová bábovka

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, 6. novembra 2025
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
150 g
100 ml
100 ml
230 g
1,5 KL
 štipka
1 ČL
1 PL (Crema)



Postup

  1. 1

    Vajíčka rozklepneme a bielky oddelíme do veľkej misky.

  2. 2

    Bielky šľaháme, kým nestratia priehľadnosť a potom postupne (po lyžiciach) zašľahávame cukor, kým nevyšľaháme pevný bielkový sneh.

  3. 3

    Do snehu po jednom zašľaháme žĺtky, primiešame minerálku a olej.

  4. 4

    Nakoniec do misky preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Vymiešame.

  5. 5

    Polovicu cesta prelejeme do inej misky a vymiešame so škoricou a kávou.

  6. 6

    Rúru rozohrejeme na 180°C a formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.

  7. 7

    Najskôr do formy navrstvíme kávové cesto, naň nalejeme „čisté“ cesto a špajľou niekoľkokrát prejdeme po obvode formy, aby sa cestá zľahka prepojili.

  8. 8

    Bábovku pečieme zhruba 40 minút, alebo kým z nej zapichnutá špajdla nevyjde čistá.

Diskusia k receptu