Škoricovo-kávová bábovka
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vajíčka rozklepneme a bielky oddelíme do veľkej misky.
- 2
Bielky šľaháme, kým nestratia priehľadnosť a potom postupne (po lyžiciach) zašľahávame cukor, kým nevyšľaháme pevný bielkový sneh.
- 3
Do snehu po jednom zašľaháme žĺtky, primiešame minerálku a olej.
- 4
Nakoniec do misky preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Vymiešame.
- 5
Polovicu cesta prelejeme do inej misky a vymiešame so škoricou a kávou.
- 6
Rúru rozohrejeme na 180°C a formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- 7
Najskôr do formy navrstvíme kávové cesto, naň nalejeme „čisté“ cesto a špajľou niekoľkokrát prejdeme po obvode formy, aby sa cestá zľahka prepojili.
- 8
Bábovku pečieme zhruba 40 minút, alebo kým z nej zapichnutá špajdla nevyjde čistá.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu