
Pomsta pytliaka Samuela
Už si nepamätám, prečo tento recept dostal názov aký má. Videl som ho pred ôsmimi...

Pečeň podávaná netradične
Nie je problém urobiť pečeň na novej cibuľke, ale je umenie zaujať jednoduchým jedlom pri podávaní...

Brokolica na cesnaku a víne
Brokolicu rozoberieme na ružičky a dobre prepláchneme. Väčšie hlúbiky rozkrájame na menšie kúsky. V hrnci...

Syrové guľky
Recept som dávnejšie našla napísaný na kuse papiera, ktorý bol vložený v časopise v čakárni u...

Zelerovo-syrové risotto na víne so sušenými paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou
Keď som pred pár rokmi prvýkrát skúsila, ako chutí ozajstné rizoto, odvtedy to "naše slovenské"...

Grilované balíčky
Začala sa sezóna, tak tu uvediem dva tipy pre vegetari´ánov :) ale aj pre mäsožravcov a syroholikov...

Pleskáč plnený jablkami
Dostala som od brata krásnu rybku. robila som ju už počas leta s krásnou letnou zeleninkou....

Pohankové lívance
Do mísy nalijeme podmáslí (cmar, pozn. red. ), přidáme sůl a postupně přidáváme ostatní...

Vianočné pečivo s orechami a hrozienkami
Cesto pripravím zmiešaním všetkých uvedených surovín, najprv suché a následne i mokré potraviny. Vymiesené cesto...

Zelné bramborové koule s farofou
Farofa je opražená, hrubá manioková mouka, (lze nahradit hrubou moukou kukuřičnou nebo hrubou...

Jablkový chlebík DIA
Rastlinný tuk vymiešame so žĺtkami. Pridáme postrúhané jablká, škoricu a hrozienka.

Paprika na srbský spôsob
Cibuľu nakrájame na pásiky osmažíme na oleji, pridáme mletú papriku pomiešame a hneď dáme nakrájanú...

Hovädzie rezne v citróne a olivovom oleji
Vynikajúci spôsob ako si zdravo a chutne pripraviť hovädzie rezne...

Jablkový mrežovník bez lepku
Dobré koláče nemusia byť vôbec zložité. Ako náš jablkový mrežovník bez lepku....

Rezance s karí omáčkou
Hovädzie mäso nakrájame na rezance, obalíme v 3 kl karí a v miske zalejeme rozpusteným maslom....

Zapečené broskyne
Lístkové cesto rozvaľkáme na 4 mm hrúbku. Snažíme sa vyvaľkať štvorcový tvar. Okraje zarežeme do...

Oriešková maškrta
Vaše deti stále maškrtia a vy im chcete dať niečo zdravé??... tak nech sa páči vlažské orechy:...

Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme. Dávame pritom pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

Jikry s citronem na topince
http://www. mankuv-rybi-restaurant. estranky. cz/clanky/rybi-recepty/rybi-predkrmy/jikry-s- citronem-na-topince. html

Bezlepkový cestovinový nákyp „kugel“ s tvarohom
Kugel je tradičné aškenázske židovské jedlo, ktoré sa podáva počas židovských sviatkov....

Vajcia na bretónsky spôsob
Vajcia uvaríme, očistíme a zohrejeme v rúre. Potom ich polejeme štipľavou omáčkou a posypeme nakrájanou...

Kryštálové medovníky
Máme vo zvyku ešte robievať tieito kryštálové medovníky. Chuťovo su ešte lepsie ako klasické, pridám aj foto,...

Kuřecí vývar v černých fazolích
Pro milovníky fazolí jsem připravila výbornou polévku zajímavého vzhledu a výborné chutě

Bravčové rezance alla Fu
Tento recept som vymyslel, keď som bol na nákupe a nechcelo sa mi kupovať veľa zeleniny....

Moje Mini Lazagne
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme mletú papriku a ďalej trochu pražíme...

Dalmátska pečeň
Hladaľa som dobrý recept na pečeň, a našla som toto. Je to veľmi chutné.

Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...

Šalát z nových zemiakov
Tento šalát je skvelý ako príloha, alebo hlavné jedlo, navyše je veľmi jednoduchý :-))

Vyprážané dubáčie klobúčiky
Včera som si odložila z hríbov niekoľko krásnych klobúčikov, aby som ich dnes mohľa vyprážať obalené...

Vajcia v zemiakovom hniezde
Olúpané zemiaky uvaríme v slanej vode, scedíme a s trochou mlieka a masla roztlačíme na hustú...