Foto: zlota1
Recept je nemecký,preto aj originálny názov,volne ho možno preložiť ako steak z mletého mäsa.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cibuľu ošúpene a nakrájame nadrobno,dáme do misky spolu s mäsom,koreninami,pretlačíme cesnak,pridáme vajíčka a vypracujeme masu,ktorú podľa potreby zahustíme strúhankou.Rúru predhrejeme na 200 st.
- 2
Z mäsovej masy vyrobíme ploskejšie steaky,ktoré poukladáme na plech.Mne vyšlo 8 steakov.
- 3
Plech vložíme do rúry a pečieme 10 minút,potom plech vyberieme,steaky otočíme a pečieme 5 min.Medzitým si umyjeme a nakrájame paradajky,do ktorých pridáme celý kelímok créme fraiche,môžme trošku okoreniť,čo ale nie je podmienkou,ja som pridala trošku domácej vegety.
- 4
Po 5 min vytiahneme plech a navrstvíme paradajkovú zmes na steaky.V tejto fáze to nevyzerá veľmi pekne,ale výsledok stojí za to.
- 5
Vložíme na 10 min naspäť do rúry a dopečieme.Kto chce a má rád,môže posypať troškou strúhaného syra.Dobrú chuť.
- 2
Diskusia k receptu